Av. RECEP AKAY

Av. RECEP AKAY

Kim söz verdi?

Kim söz verdi?

2019 yerel seçimlerinden önce Ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, seçim meydanlarında şöyle bir vaatte bulunmuştu. Seçimlerden sonra kazandığımız belediyelerden herhangi birisinde bir tek işçi bile çıkarılmayacak, sizlere bu konuda NAMUS SÖZÜ veriyorum, demişti.

2019 yerel seçimlerini Bilecik’te uzun bir aradan sonra CHP kazanmıştı. Neden ve nasıl kazandı o konu da ayrı yazı konusu olacak. Fakat şu an konumuz o değil. 2020 yılının hemen başında Bilecik Belediyesinden yaklaşık 40-50 işçinin iş aktine son verildi. Sebep ne? Belediye yetkililerin açıklamalarına göre , belediyede çok fazla çalışan var, kadroda daralmaya gideceğiz. Hadi canım ordan, buna kim inanır. Valla Kadir bile inanmadı. Çünkü yerel seçimlerden şu ana kadar Bilecik Belediyesine kimi rivayete göre 140-150 , kimi rivayete göre de 300 ile 400 kadar personel alındığı söylenmektedir. SGK daki okurlarımız bu sayıya çok kolay ulaşabilirler. Kendi sistemlerinden Hem Bilecik Belediyesi , hem de iştiraki olan Bilecik Kayı Gıda A.Ş. nin seçimlerden sonraki personel giriş çıkışlarına bakıp yorumlar kısmında yazarlarsa herkes öğrenmiş olur. Aslında bu hususu Belediye yetkililerine soracağız ama, kendi partililerini dinlemeyen, kendi genel başkanlarının namus sözüne rağmen işçi çıkartan başkan bizi mi dinlesin.

Neyse çıkartılan bu işçiler yine böyle bir kış günü çıkartılmışlar ve bu mevsimde başka iş bulabilirler mi , ailelerine ekmek götürebilirler mi diye hiç düşünülmemiştir. Çıkartılan bu işçilerin bir kısmının işe iade davalarında avukatlıklarını ben yaptığım için mevzuyu biliyorum.

Bilecik Belediye başkanının seçimlerden önce , Kılıçdaroğlunun , belediyelerden işçi çıkartmayacaklarına dair verdiği NAMUS SÖZÜNDEN herhalde haberi yoktu, veya genel başkanlarının bu sözünü tabiri caizse takmıyor.

Bu tür işçi çıkartmaları sadece Bilecik Belediyesinde olmamış, neredeyse chp nin kazandığı bütün belediyelerde yaşanmıştı. Ama genel başkanın namus sözünü dinleyip işçi çıkartmayan başkan varsa da onlara bu köşeden tebriklerimi gönderiyorum. Fakat bu işçi çıkartma olayına ne Bilecik’te ne de diğer illerde chp örgütleri ses çıkartmamış, ya Başkan, sen napıyorsun bizim genel başkanımız bu konuda namus sözü verdi, çıkartma bu işçileri diye tepki göstermemişlerdir. Aksine çıkartılan işçilerin yerine kendine yakın olanları belediyeye sokmak için sıraya girmişlerdir. İşin ilginç yanı namus sözü veren genel başkan Kılıçdaroğlu da işçi çıkartma konusunda chp li belediyelere kamuoyuna yansıyacak şekilde hiçbir tepki göstermemiştir.

Hadi diyelim ki Belediyede çok fazla işçi vardı ve maaş ödemelerinde zorlanmamak için tasarruf tedbirlerine başvurdun ve çıkardın. Ama işin rengi böyle değil, yukarıda da bahsettiğim gibi, gerek işçileri çıkarmadan önce gerek sonraki süreçte Bilecik Belediyesine ve iştiraki olan Kayı Gıda A.Ş. ye kimi rivayete göre 150 civarında kimi rivayete göre ise 300-400 civarında işçi alınmıştır. Hangisi doğrudur bilemem , doğrusu ne ise yetkililer çıkıp açıklasın. Madem işçiye ihtiyacın vardı önceki işçileri niye çıkardın. Hadi diyelim çıkardın, bu kadar işçiyi niye aldın diye sormazlar mı adama. Hem de bu konuda ortada NAMUS sözü varken. Bu konuda birkaç köşe yazısı , birkaç cılız açıklama dışında, nedendir bilinmez, bu konunun üzerine iktidar kanadından da kimse üzerine gitmedi. Bu işçilere sahip çıkılmadı ve işçiler açıkta kaldı.

Gelelim yeni alınan işçilere , Bu işçiler yani seçimden sonra işe alınan işçiler toplamda kaç kişidir. Bu işçiler belediyenin hangi biriminde ne iş yapmaktadırlar. Yeni alınan işçilerin belediyeye maliyeti ne kadardır. İşte çalışıyor göründüğü halde hiç işe gelmeyen veya işe gelse dahi hiç çalışmadan, sadece maaş günü bankamatikten maaş alan kaç işçi vardır. Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinin karşısında bulunan Bilgi evinde belediyeye ait kaç işçi çalışmaktadır. Orada bir odada kaç masa ve bir masa da kaç işçi oturmaktadır. Bu tür gereksiz işçi alımları bitti mi yoksa devam edecek midir. Bu ve bunun gibi kamuoyunun merak ettiği soruların cevaplarını belediye başkanı veya yetkilileri açıklamak zorundadır. Çünkü bizim oyumuzla olmasa bile sonuçta Bilecik halkının oyuyla o makamları işgal ediyorsunuz ve bu işçilere ödenen maaşlar hepimizin cebinden çıkmaktadır.

Değerli okuyucular Belediyeyle ilgili yazıp çizilecek çok şey var ama bir yazıda hepsine yer vermek zor. Diğer konuları kaldığımız yerden önümüzdeki haftalarda yazmaya devam edeceğiz. Sağlıcakla kalın.
 

Bu yazı toplam 3600 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Av. RECEP AKAY Arşivi

Canan

18 Mayıs 2022 Çarşamba 09:01
SON YAZILAR