KINIK KÖYÜ KIRSALDA TASARIM ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

KINIK KÖYÜ KIRSALDA TASARIM ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 11-12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’ öncesinde, 26-29 Temmuz 2018 tarihlerinde çömlek ustaları, akademisyenler ve öğrenciler yeni tasarım ürünleri geliştirmek üzere bir araya geldi.

Bilecik Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü’nde 1900’lü yıllardan günümüze kadar usta ellerde hayat bulan çömlekçiliği, yeni tasarım ve formlarla buluşturacak olan ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’ başlıyor. Beş farklı atölyede beş çömlek ustası, beş akademisyen ve dokuz asistan olmak üzere toplam 19 kişi çömlekçilik sanatının bilinirliliğinin artması, yeni tasarım ürünlerinin geliştirilmesi, çömlek ustalarına yenilikçi fikirlerle farklı bakış açılarının kazandırılması amacıyla atölyelerde dört gün boyunca çalıştı. Atölye çalışmalarında çok sayıda yeni tasarım ürün, 11–12 Ağustos’ta gün boyu halka açık festivalde sergilenmek üzere tasarlanarak üretildi.

11-12 Ağustos 2018 tarihinde Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nde, akademisyenlerin ve asistanların, ustalarla birlikte tasarladığı ve imal ettiği ürünlerin sergilenmesine ek olarak, Kınık çömlek ürünlerinin tanıtımı ve pazarlanmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

kirsal2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.