Doç. Dr.  BURAK ÖZTÜRK

Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK

Kırsal kalkınmaya Pazaryeri'nden büyük destek

Kırsal kalkınmaya Pazaryeri'nden büyük destek

Tarımsal alanlarda verimlilik ve zamandan tasarruf için son zamanda ülkemizde tarım ilaçlama ve gübreleme dronları yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Bu kapsamda gerek üniversitemize, gerekse özelde bireysel olarak birçok tarafımıza başvuru yapılmıştır. Bilecik Pazaryerliler derneği başkanı Ahmet Demiral şehirde bu kapsamda bir yenilik yapmak adına, proje temelli olarak, yeni Halk Eğitim Müdürümüz ile birlikte bir yol haritası belirlediler. Projelerden faydalanmak adına son bir hafta süre zarfında rençperler, kurum yöneticileri ve ajans ile toplam 5 kez toplantı yapıldı.

Kalkınma Ajansı son günlerde yeni bir çağrıya çıkmış durumda. Şehrimizde tarımsal alanların geliştirilmesi adına teknolojik rençperliğe yönelik yeni bir çağrı açılmış. 250.000 TL üst limitli projeleri kurumlar hazırlayıp ajansa sunabilirler. Bu projenin dikkat edilmesi gereken en temel özelliği; şahsi bir kişi olarak başvurunun yapılamayacak olması. Yani bu kavram açıklanacak olursa, proje belli bir grubun şehrin kalkınması adına alacağı eğitim ve danışmanlığı içermekte. Kalkınma Ajansı bu proje ile sadece kurum ve kuruluşları desteklemekte. Bu dönem Pazaryeri Belediyesi ile olumlu görüşmeler yaptık ve böylece yeni bir proje geliştirmeye karar verdik. Ama bu durumun yanı sıra diğer kurum ve kuruluşların açıklanan kapsamlılarla ilgili tüm projelerine canı gönülden destek vereceğimizi belirtmek isteriz. Bu amaç doğrultusunda üniversitemizde bizimle görüşebilirler.

Peki, hocam nasıl olacak bu tarım dronu ile ilaçlama projesi derseniz? En az 40 köyde lisanslı yani ehliyetli tarım durumu pilotu yetiştireceğiz. Bu eğitimlerin uygulaması tarım alanlarında yapılacak. Ama bunun için bazı prosedürler ve eksiklerimiz bulunmakta. Umarım bu gereksinimler için yardımcı bir kuruluş buluruz. Aynı zamanda ufak çaplı ilaçlama yapmak için bir tarım dronu temin edilmesi planlanmakta.

Şu an proje fikir aşamasında olup gerekli yazım işlemleri yapılacak. Sonrasında başvuru yapılıp değerlendirmenin olumlu olması adına çalışmalar yürütülecek. Bütün kurum ve kuruluşlara köşe yazım vasıtasıyla sesleniyorum. Lütfen olumsuz olacağını düşünseniz bile, lütfen bir proje başvurusu yapın. Bilal valimizin dediği gibi ancak projesi olanların konusu değerlendirilir.

Fikir aşamasından projeye dönüşmek üzere olan bu uygulama çalışmasına destek veren Pazaryeri İlçesi Belediye Başkanımız Zekiye Hanım başta olmak üzere, tüm katkı sağlayan ekip arkadaşlarımıza ve abilerimize teşekkürü buradan bir borç bildiğimi belirtmek isterim.

Bu yazı toplam 2647 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Doç. Dr. BURAK ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR