Kızılay 155 yaşında

Kızılay 155 yaşında

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, Kızılay’ın kuruluşunun 155’inci yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, Kızılay’ın kuruluşunun 155’inci yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Sevan Uzun, Türkiye’nin iyilik çınarına can veren tüm gönüllülere ve bağışçılara teşekkür ederken, “Bugün dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların umudu olan Kızılayımız sizlerin sayesinde bugünlere gelmiştir. Bu onur hepimizindir” dedi.

Kızılay’ın 80’i aşkın ülkede doğrudan ve dolaylı olarak insani yardım faaliyetlerinde bulunduğunu aktaran Sevcan Uzun, şöyle devam etti:

kizilay-155-yasinda1.jpg

“Bugün Türk Kızılay, yardım ulaştırılan yabancı ülkeler sayısı itibarıyla Kızılay ve Kızılhaç hareketinin 192 üyesi arasında dünyada açık ara öndedir, birincidir. Ülkelerde yıllık yaklaşık 8,5-9 milyon insana yardım ve koruma sağlıyoruz, bu alanda da açık ara öndeyiz. Üçüncü bir alan ise bu konulara ayırdığı bütçe, bütçenin verimliliği, maliyet-etkinlik açısından baktığımızda da dünyanın en verimli ulusal, mali perspektiften en etkili ulusal cemiyetidir. Kızılay, bu üç klasmanda liderliğini sürdürmektedir." ifadelerini kullandı. 

Sevcan Uzun, "Günde 25-30 bin insanın evini terk etmek zorunda kaldığı bir süreçteyiz. Dünyada 2018'de evini silah zoruyla terk etmek durumunda kalmış insan sayısı 80 milyonken bugün Ukrayna kriziyle beraber 100 milyonu aşmış durumda. Bu topraklar yıllarca mazluma, mağdura, mülteciye, darda, yolda kalmışa sığınak oldu. Bu topraklar, insanların onurunun korunduğu, ölümden kurtarıldığı ve o insanlara onurlu bir gelecek sunulduğu, aslında bir 'barış adası' oldu. Bunun da devam etmesini arzu ediyoruz. Dayanışma Yılı'nda da elimizden geldiği kadar önce kendi aramızdaki dayanışmayı artırmak sonrasında da elimizin uzanabileceği kim varsa, gücümüzün, nefesimizin yettiği kim varsa, insan olarak ona elimizi uzatıp bu dayanışmayı sergilemeyi arzu ediyoruz." diye konuştu. 

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.