Kızılay ihtiyaç sahiplerinin yanında

Kızılay ihtiyaç sahiplerinin yanında

Türk Kızılay Bilecik Şubesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

Türk Kızılay Bilecik Şubesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kızılay’a verilen bağışlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü kurularak yardım bekleyen vatandaşlar yalnız bırakılmıyor.

Türk Kızılay Bilecik Şube Başkanı Sevcan Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bağışçılara teşekkür etti. İhtiyaç sahibi vatandaşların her daim yanında olacaklarını vurgulayan Sevcan Uzun, şunları kaydetti:

“Vekâleten adak kurbanından farklı olarak Akika ve Şükür Kurban vekâleti vermek isterseniz; Şubemizi ziyaret edebilir yâda internet adresimizden de yapabilirsiniz.

Türk Kızılay’a verdiğiniz adak kurbanı vekâletlerinizin kesimleri ve elde edilen etlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılma işlemleri, ihtiyaçlar doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilmektedir. Adak kurbanı bağış işlemi banka, çağrı merkezi, şubeler web sitesi ya da mobil uygulama üzerinden gerçekleştirildikten sonra;

Bağışın alındığına dair bilgilendirme SMS yolu ile yapılır.

Vekâlet sahiplerinin isimleri okunur ve dini vecibeler yerine getirilir.

Kesim işlemleri veteriner hekim gözetiminde, İslami kesim koşulları gözetilerek; sertifikalı kasaplar tarafından, hijyen kurallarına uygun modern kesimhanelerde yapılır.

Eğer yurt içinde kesim yapılıyorsa Noter kontrolünde, adak kurbanı bağışının alındığı tarihten itibaren 30-60 gün içerisinde kesim işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Kesim işlemi gerçekleştirildikten sonra;

Bağışçılara SMS yoluyla bilgilendirme yapılır, ·adak kurbanı kesim işlemleri tamamlandıktan sonra aşevlerimize, huzurevlerimize, öğrenci yurtlarımıza ve şubelere gönderilerek sıcak yemek olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Etlerin bir kısmı ise konserve haline getirilerek, ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 408 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.