MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

KIZILELMA BİLECİK

KIZILELMA BİLECİK

TRT'nin beğenilen dizisi Kızılelma'nın yeni sezon ilk filmi Bilecik'te çekildi. Şeyh Edebali'nin vasiyetiyle başlayan yeni dizinin fragmanı da yayınlandı. Şeyh Edebali Hazretlerinin "İnsanı yaşat ki, devlet yaşayın" öngörüsü MİT ajanını canlandıran Murat Altay'a ilham kaynağı oluyor.

3 Ocak 2014 Cuma tarihli köşe yazımda "Bilecik Kutlar Vadisine renk katar" başlığı ile köşe yazım vardı. Bu yazımda Kurtlar Vadisi filminin bir bölümünün Bilecik'te çekilmesi gerektiğini, Edebali Hazretlerinin öğütlerinin Polat Alemdar tarafından filmdeki yeni karakterlere anlatılması gerektiğine vurgu yapmıştım.

Kurtlar Vadisi dizisine yapımcılarına da bu görüşlerimi iletmiştim.

Vadi geç kaldı. Bu görüşümü TRT'nin sevilen dizisi Kızılelma kaptı.

Bizim için Kurtlar Vadisi veya Kızılelma olması önemli değil. Önemli olan böyle bir değeri Türkiye'ye duyurmak. En önemli reklamda şu anda Televizyon dizileri. Güney Doğu'da, Karadenizde, Ege'de çekilen diziler sayesinde bölgelerin tanıtımı yapılmış oluyor.

Şeyh Edebali'nin öğütleri ve Devlet-i Aliyye'nin bu topraklarda kurulduğunun tanıtımı en iyi böyle bir filmle yapılabilirdi. Hemen hemen tüm filmleri beğeniyle takip edilen Osman Sıvan'ın yönettiği Kızılelma'ya Bilecik renk katar.

Tahmin ediyorum ki, dizi kalite çıtasını böyle bir senaryoyla taçlandıracak. Maneviyat ruhunun işlenmesiyle MİT görevlisi Murat karakteriyle birlikte milliyetçi duygularımız artmış olacak.

Dilerim ki, bu senaryodan ilham alan diğer dizi ve sinema yapımcıları bundan sonra ilimizi tercih eder.

Ne diyelim, Kurtlar Vadisi kaçırdı, Kızılelma kaptı.

Hoşçakalın.

Bu yazı toplam 1416 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR