KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik’e geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik’e geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katılmak üzere Bilecik’e geldi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katılmak üzere Bilecik’e geldi.

kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi1.png

Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret eden Ersin Tatar daha sonra Bilecik Valiliğini ziyaret etti. Valilik girişinde karşılanan Ersin Tatar tören mangasını selamladıktan sonra adına hazırlanan fidanı dikti. Tatar, Bilecik Valiliği Şeref Defterini imzalamasının ardından açıklamalarda bulundu.

kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi2.png

“BİLECİK’TE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Osmanlı Devleti’nin Kıbrıs’taki torunları olarak tanımlarken Bilecik’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilecik’in Osmanlı’nın kurulduğu ve dünyaya hükmettiği şanlı tarihimizin başlangıç noktası olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’de daha müreffeh olacağı Türkiye yüzyılının başladığını ifade etti.

kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi2.png

“YILLAR ÖNCE KIBRIS’A YAPILANLAR GAZZE’YE YAPILIYOR”

Katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ersin Tatar, Batılı devletlerin sessizliğine vurgu yaptı. Yıllar önce Kıbrıs’a yapılanların bugün Gazze’ye yapıldığını ifade eden Ersin Tatar, “Yıllar önce bize yapılan bu saldırılar bugün Gazze’de yapılıyor. Kıbrıs’ta yaşatılan ve yapılan zulümler yine aynı güçler tarafından Gazze’de uygulanıyor. O dönemde anavatanımız Türkiye bizlerin yardımına yetişti ve bölgede garantörlük kuruldu. Türkiye bugün Gazze’de de garantörlük mekanizmasını işletebilecek en güçlü devlettir.” ifadelerini kullandı.

kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi4.png

Ersin Tatar son olarak Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak gazi olan tüm gazilere minnettar olduklarını ifade etti.

Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından Bilecik’teki Kıbrıs gazilerine şeref madalyalarını takdim etti.

kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi5.pngkktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-bilecike-geldi6.png

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.