Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 1 Kasım’dan İtibaren…

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 1 Kasım’dan İtibaren…

Türkiye’de kredi kartı kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Son dönemlerde Merkez Bankası’nın faiz kararlarında faiz artırımına gidiyor. Faiz artırımının yapıldığında kredi kartı faizleri de değişiyor.

Türkiye’de kredi kartı kullananların sayısı her geçen gün artıyor. Son dönemlerde Merkez Bankası’nın faiz kararlarında faiz artırımına gidiyor. Faiz artırımının yapıldığında kredi kartı faizleri de değişiyor. Bu haber kredi kartı kullananları ilgilendiriyor. 1 Kasım’dan itibaren…

Kredi Kartı kullananlar dikkat! Eylül ayında TCMB faiz artırımına gitmişti. 500 baz puan artırılarak faiz %30 seviyelerine çıkmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Ekim ayında yapılacak olan faiz kararı açıklamasında faiz artırım kararı bekleniliyor. Faiz kararının artırılması ile kredi kartı kullananları yakından ilgileniyor.

kredi-karti.jpg

Seçim döneminden sonra yapılan faiz kararı açıklamalarında faiz artırımına gidildi. Faizlerin artması ile birlikte kullanılmak isteyen ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi ve kredi kartı kullanımlarının faizleri de artırıldı. Merkez Bankası’nın faiz artırım kararı ile kredi kartı faiz oranı 3,71 civarına çıktı. Kredi kartı kullananlar için önemli karar!

1 KASIM’DAN İTİBAREN BAŞLIYOR!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eylül ayında 500 baz puan artırması ile birlikte faiz %30’a gelmişti. Faiz artırım kararının devam edeceği düşünülüyor. Faiz artırım kararı ile birlikte ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ve kredi kartlarının faizleri artacağı söz konusu oluyor.

Merkez Bankası’nın yapacağı faiz artırımı ile birlikte %30’a çıktı. Merkez Bankası tekrar 500 baz puan kararı alırsa kredi kartı faizleri de Kasım ayı itibarıyla 3,71’e çıkması ön görülüyor. Kredi Kartı gecikme faizi ise 4,47 olarak öngörülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 8788 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.