M. BAHADIR ORAL

M. BAHADIR ORAL

Kripto paralar - 2

Kripto paralar - 2

Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım ‘Kripto paralar’ başlıklı yazıma birçok yorum aldım. Kripto para borsalarında yaşanan hızlı reaksiyonların insanları cezbettiğinden bahsettim. Bunun üzerine birçok yorum aldım. Gördüm ki insanların kripto para borsalarına girmelerinde kısa zamanda köşeyi dönmek, 1 koyup 10 almak gibi sebepleri var. Bunun adı yatırım değil en baştan söyleyelim.

Şu anda dünyada regüle edilmemiş bir dijital paradan bahsediyoruz. Bitcoin olarak bilinen kripto para dünyasında binlerce başkaca dijital para bulunmakta. Hepsinin kendine has bir öyküsü, projesi var. Ama günlük yaşantıdan kullanılabilir olanlar şuan çok kısıtlı. Dolayısıyla dünya tarafından henüz tanınmayan ancak birçok küresel piyasaya nazaran çok büyük paraların döndüğü kripto para borsalarına gireceklerin öncelikle eğitim almaları veya en azından temel bilgileri öğrenecek kadar araştırma yapıp bilgi sahibi olmaları gerekir. 

Zira, herkesin risk ölçütü kendisine göre farklılık gösterir. Kripto paralar ise şu anda oynaklığı en yüksek, risk faktörü en büyük grupta yer alıyor. Yatırım yapmak başka bir şey, 1 koyup 10 almayı düşünüp kısa zamanda zengin olma arzusu çok başka bir şey. 

Bu sebeple, aksiyon, heyecan ve riskin çok yüksek olduğu bu kripto para piyasasında önce bilgi sahibi olmak gerek. Yoksa işler yolunda gitmediğinde kapanması zor yaraların açılmasına sebep olabilir. 

Kalın sağlıcakla. 
 

Bu yazı toplam 3874 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
M. BAHADIR ORAL Arşivi
SON YAZILAR