KUDÜS, FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR

KUDÜS, FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağını açıklamasının ardından İslam Dünyası’ndan yükselen tepkiler artarak devam ediyor. 

Bu bağlamda, AK Parti Teşkilatı ve STK’ların işbirliğinde, Cuma namazı çıkışı ABD’nin bu tavrı hep bir ağızdan protesto edildi. Kayı Boyu Camii önünde toplanan yüzlerce kalabalık, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla ABD’yi protesto ederken açtıkları dövizlerle Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu tüm dünyaya haykırdı. 

STK’lar adına İHH Bilecik Başkanı Şemsettin Yıldırım ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk birer konuşma yaparak tepkilerini ortaya koydu. 

Protesto eylemine MHP İl Başkanı Mehmet Karuk ve Merkez İlçe Başkanı Talha Özkan’ın da destek verdiği görüldü. 

Öte yandan, konuşmalardan sonra Kayı Boyu Camii önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar araç konvoyu yapıldı. 

kudus-filistinin-baskentidir2.jpg

İHH Bilecik Başkanı Şemsettin Yıldırım, yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin ve Kudüs’teki varlığının gayri meşru olduğunu belirterek, “Türkiye hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörleri Filistin’e desteğe Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz. Sadece İstanbul’da 25 bin Yahudi yaşamaktadır, onları ABD’nin bu kararına ve İsrail’in Kudüs’ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sarsan bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin güvenlik riski yaşayacaklardır. 

Kudüs, Filistin’in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail’in başkenti olmayacaktır” dedi. 

‘KUDÜS DAVASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk ise Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarının altını çizerek şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanımız kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararını İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez. Gördüğümüz bu kararlardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır. İslam'ın harem-i izzeti olan Kudüs'ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini görecekler.

kudus-filistinin-baskentidir3.jpg

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem Başkanı olan Türkiye'nin çağrısına kulak vererek Kudüs'e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraktan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğinin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirildiği dünya 5’ten büyüktür itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam'ın kalbine saplanmaya çalışan hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarını kenetlemesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2364 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum