‘KÜLLİYENİN MERMERİ BİLECİK’TEN ALINDI’

‘KÜLLİYENİN MERMERİ BİLECİK’TEN ALINDI’

AK Parti Milletvekili Adayı Selim Yağcı, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Bilecik mitinginde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde kullanılan mermerlerin Bilecik’ten alınmadığına ilişkin sözlerine yanıt verdi. 

Selim Yağcı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kullanılan mermerlerin yüzde 50’sinden fazlasının Bilecik taşından olduğunu belirterek, ‘Zannederim Muharrem İnce yanlış bilgilendiriliyor’ ifadelerini kullandı. 

AK Parti Adayı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Bien Seramik Bilgi Evi’nin anahtar teslim töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:

“Bu konuya ilişkin olarak ilgililer tarafından açıklama yapılır mı diye bekledim ama bizzat kendimin şahit olduğu ve daha sonra da teyit ettiğim bir çok görüşmeden sonra ifade etmek isterim ki; Sayın Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce zannedersem bu konuda yanlış bilgilendiriliyor. Bugün külliyede kullanılan mermerin en az %50'sinden fazlası Bilecik'in taşından ve Bilecikli sanayicilerimizin ürettiği mallardan alınmıştır. Bilecikli sanayi kuruluşlarından alınmıştır. Bu konuyu da Sayın Cumhurbaşkanı Adayı bir daha bilgilerini tazelemesini öneriyorum.

Külliye’de küçük bir detay vermek, renk veya şekil vermek için yurt dışından getirilmiştir. Külliye'nin tüm mermer ve granit ham maddesinin temel şehri Bilecik'tir. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun taşı olmak üzere ülkemizin taşından gerçekleşmiştir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımızın Bilecik’e verdiği değer hatırlatmak adına bu durumu vurgulamak istedim” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3904 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum