KUR’AN KURSLARI EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

KUR’AN KURSLARI EĞİTİM YILI BAŞLIYOR

İl Müftülüğü bünyesinde bulunan 4-6 yaş ve Yetişkin Kur’an Kursları'nın 26 Eylül 2016 tarihinde eğitime başlayacağı bildirildi. 

Kur’an Kurslarında eğitim yılının başlaması vesilesiyle açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Necati Akkuş,"Kur’an-ı Kerim bir memleketin manevi sigortasıdır. Bir evde, bir mahallede, bir köyde, bir beldede Kur’an okunuyorsa orası Cenab-ı Hakkın manevi sigortası altındadır. Bu sebeple biz, Kur’an Kurslarımızı; sitelerimiz, mahallelerimiz, beldelerimiz ve memleketimiz için Cenab-ı Hakkın bir sigortası olarak görüyoruz.

Peygamberimiz (sav) bir hadis-i şerifinde ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir buyuruyor. Özellikle son dönemlerde ülke olarak ve millet olarak çeşitli sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıların yaşanmaması ve bu durumlara düşmemesi için milli ve manevi değerlere bağlı, Rabbini bilen, peygamberini bilen, ölümü ve ölümden sonra yaptığımız iyi ve kötü her amelin hesabının verileceği ahiret inancına sahip nesiller yetiştirmek durumundayız. Bu sebeple 26 Eylül Pazartesi günü Merkez ve köylerimizde eğitime başlayacak 17 adet C grubu, yaklaşık 30 adet D grubu ve 10 sınıftan oluşan 4-6 yaş gurubu Kur’an Kurslarımıza, hanım kardeşlerimizi, özellikle evlatlarımızı bekliyoruz.

Geçtiğimiz hafta başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı ile birlikte Pazartesi başlayacak olan 4-6 yaş grubu ve Kur’an Kursları Eğitim Yılının başta beldemize ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi. 

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1732 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.