KUR’AN NESLİNE KUR’AN PINARI SINAVI

KUR’AN NESLİNE KUR’AN PINARI SINAVI

Kur’an Nesli Platformu Sorumlusu Tahir Karaaslan, ‘Kur’an Nesline Kur’an Pınarı Sınavı’nın yapılacağını duyurdu. Tüm Bilecik halkını yarışmaya katılmaya davet eden Karaaslan, müracaatların 1 Kasım’da sona ereceği yarışmada yüzlerce ödülün yer aldığını söyledi. 

Kur’an Nesli Paltformu Sorumlusu Tahir Karaaslan, platform ve yarışma hakkında gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kur’an Nesli Platformu özellikle halkımızın ve başta gençlerin Kur’an ile tanışmasını sağlayan bir platformdur. Biz Müslümanlar maalesef Kur’an ile çok hemhal değiliz. Kur’an’a gerektiği kadar zaman ayırmıyor ve gerektiği değeri vermiyoruz. Kur’an bize sınırsız bir cennet vaadetmiş ama biz insanlar yapı olarak soyut mükafatlara karşı biraz kayıtsızız. Umre ödülü olsun, bilgisayar, bisiklet gibi ödüllerle insanların teveccüh edeceği ürünlerle insanları Kur’an’a yönlendirmek için çalışmalar yapan bir platform. 

kuran-nesline-kuran-pinari-sinavi2.jpg

Kur’an Nesli Platformu, dünyevi mükafatlar yoluyla insanların Kur’an ile tanışmasını sağlamak için gayretler gösteren bir platform. Bu kapsamda her sene sınavlar düzenliyor. Geçtiğimiz yıl üç kategori üç kitap vardı. Bu sene üç kategori ama iki kitap var. Birinci kitabımız 2004 ile 2009 yılları arasında doğan çocuklarımıza yönelik bir kitap. Daha sade ve kısa. İkinci kitap lise ve üzeri olan yetişkinler için. Bu kitapta Sure’nin anlamı, Sure ile ilgili kısa bilgiler yer alıyor. Sınavda bunlardan sorular çıkıyor. Müslümanların alması gereken çok güzel dersler var ve Müslümanlar bunları öğrenmiş oluyor. 

Müracaat tarihi 1 Kasım’da sona eriyor. Sınav, 5 Kasım’da yapılacak. Oluşacak talebe göre, Bilecik ve Bozüyük’te sınav yerleri belirlenecek. Sınava girmek isteyenler Kur’an nesli platformunun internet sitesinden online başvuru yapabileceği gibi 0 552 241 72 54, 0 535 423 54 03, 0 541 678 21 70 ve 0 545 746 51 00 numaralı telefonlardan başvuru yapabilirler. Başvurular yapılıp onaylandıktan sonra yaşlarına göre kitapları veriyoruz. 1. Kategori için olan kitaptan 5 lira, 2. ve 3. Kategori için olan kitaptan 7 lira alıyoruz. 

Ayrıca sınavlardan sorumlu tutulan kitaplarımız bakanlık tarafından incelenmiş ve sertifika numarası, bandrolü olan legal kitaplardır. Bu konuda halkımızın kafasında bir şüphe olmasın” dedi. 

 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 4845 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum