Kurban keserken nelere dikkat edilmeli?

Kurban keserken nelere dikkat edilmeli?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban ibadetine ilişkin soru işaretleri bir kez daha gündeme gelirken Bilecik Müftülüğü ise çok güzel bir çalışmaya imza attı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban ibadetine ilişkin soru işaretleri bir kez daha gündeme gelirken Bilecik Müftülüğü ise çok güzel bir çalışmaya imza attı. Bilecik Müftülüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinde Kurban ibadetine ilişkin merak edilen birçok soruya yanıtlar getiriliyor. Bu bağlamda; kurban keserken nelere dikkat edilmesi bilgilendirmede bulunuldu.

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Bilecik Müftülüğü İl Vaizi Ahmet Koçak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla beraber iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.

Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir. Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından keskin bir bıçakla kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.

Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır. Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 628 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.