“Kurban; özel bir ibadettir”

“Kurban; özel bir ibadettir”

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kurban ibadetinin Allah’a teslimiyetin, itaat ve sadakatin tezahürü olan özel bir ibadet olduğuna vurgu yaptı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, kurban ibadetinin Allah’a teslimiyetin, itaat ve sadakatin tezahürü olan özel bir ibadet olduğuna vurgu yaptı. Müftü Ali Erhun, “Kurban; bizleri Allah’a yakınlaştıracak umudun adı ve iyiliğe ulaştıran özel bir ibadettir” ifadesini kullandı.

Müftü Ali Erhun, Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi’nce gerçekleştirilecek çalışmalardan da bahsettiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Kurban, umutlarımızın yeşerdiği günlerin müjdecisi ve dualarımızın kabul olmasına vesiledir. Rabbimizin affedilmemize sebep kıldığı bir ibadet ve bizim için bir af dilekçesidir. Kurban bizleri birbirimize yakınlaştıran bir ibadettir. Kurban ibadeti inancımızın güçlendiği bereketli günlerin habercisidir.

Kurban, Bütün şerlerden uzaklaşarak iyiliğe ve hayra yönelmektir. Bahşettiği bütün nimetlere karşı Allah’a sadakat göstermek, O’na manen yakınlaşmaktır. Aynı zamanda Kurban, Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak için dünyalık nimetlerden vaz geçebilmenin de bir göstergesidir. Bütün ibadetlerimizde olduğu gibi, kurbanlarımızın da gayesi aynıdır: Rabbimize kulluğumuzu, tazim ve muhabbetimizi sunmaktır.

Rabbimiz şöyle buyuruyor. “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvânız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Resûlüm!) Güzel davrananları müjdele!” (Hacc; 22/37)

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatmış olduğu kampanya ile kesilen kurbanlar yurtiçinde başta depremzedeler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılırken, yurt dışında ise açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu mazlum kardeşlerimize dağıtılmaktadır.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubemiz geçen sene olduğu gibi bu yıl da vermiş olduğunuz vekalet yoluyla kurbanlarınızın kesimini gerçekleştirecek ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaktır. Vakfımız tarafından kurban vekaletleri alınan vatandaşlarımızın 140 adet hisseleri, Bilecik merkezi, ilçeleri ve köylerinde kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracaktır.

Bayramlar yeryüzünde bulunan bütün mazlum, yetim ve kimsesizlerin umudu olma zamanıdır. Birlikte hüznümüzü, acılarımızı, dertlerimizi sevinçlerimizi ve yalnızlığımızı paylaştığımız günlerdir. Bizleri aynı duygularda buluşturan kutlu bir zaman dilimidir. Rabbimize bayram sevinci yaşattığı için şükrümüzü dile getirme zamanıdır. Başta anne-babamıza, ailemize, büyüklerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza, uzak ve yakın komşularımıza ve bütün insanlığa umudu aşılamak ve kutlu bir bayram sevinci yaşatma zamanıdır…

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor; bu rahmet günlerinin ruhlarımıza dirlik, kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

kurban-ozel-bir-ibadettir1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.