KURTKÖYLÜLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

KURTKÖYLÜLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

Kurtköylüler geçtiğimiz hafta sonu toplanarak köy mezarlığında imece usülüyle temizlik yaptı.

Bilecik merkeze bağlı Kurtköy'de imece usülüyle köy mezarlığı temizlendi. Yaptıkları etkinlikle diğer köylere örnek olan Kurtköylüler, hem mezarlıklarını temizlediler hem de birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiler. 

3-224.jpg

Geçtiğimiz hafta sonu toplanan Kurtköylüler, sabah satlerinde köy mezarlığına giderek yabani otlardan dolayı görünmeyen mezarlarda temizlik çalışması yaptı. Köyde yaşayan Kurtköylülerin yanı sıra mezarlık temizleme etkinliğine, Bozüyük Kurtköylüler Derneği üyeleri ile köyden göç eden diğer Kurtköylüler de destek verdi. Birlik, beraberlik ve yardımlaşma içinde yapılan mezarlık temizleme etkinliğiyle ilgili köylüler oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Akşam saatlerine kadar süren mezarlık temizleme çalışmasında ayrıca yemek ikramı da yapıldı. Köylüler mezarlık temizliğinde olduğu gibi yemek ikramlarını da imece usulüyle yaptı. 

1-304.jpg

'BUNDAN SONRA TARİH ARAMAYACAĞIZ'

Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Arabacı, mezarlık temizleme etkinliğini geleneksel hale getirmek istediklerini ve köy muhtarlığı ile bunun kararını aldıklarını ifade ederek: "Kurtköy muhtarlığıyla beraber biz bu mezarlık temizliğini geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bunu 3 sene önce başlattık. 2014 yılında ilk mezarlık temizliğini ağaç seyretmesi ve ilaçlama olarak başlatmıştık. 2 sene ara verildi ve girilmedi. Bu sene 1,5 ay önceden planladık. Bugün gerek köyümüzden gerekse Bozüyük'te yaşayan Kurtköylülerden katılımla mezarlık temizliğimizi gerçekleştirdik. Bütün köylerimizde örf ve adetlerimiz unutlma noktasına geldi. Dost muhabbetlerini özledik. Şu etkinlikte hiç görmediğimiz köylülerimizi görüyoruz. Ankara'dan, Eskişehir'den, Bilecik'ten, İstanbul'dan gelenler var. Bunları gördük hasbihal ettik. Bundan sonra her yıl Mayıs ayının ilk hafta sonu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Bundan sonra tarih aramayacağız. Muhtarımızla beraber bunu kararlaştırdık." dedi. 

'HER YIL MAYIS AYININ İLK HAFTASONU YAPMAYI UYGUN GÖRDÜK'

2-296.jpg

Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı ise: "Atalarımızın huzurla yattığı yer olan Kurtköy mezarlığının temizliği için bugün toplandık. Osmanlı Devletinin kuruluşuna dayanan Kurtköyümüzde, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Bozüyük olmak üzere tüm şehirlerden gelen köylülerimiz burada. Bozüyük Kurtköylüler Derneği'nin büyük desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi her sene Mayıs ayının ilk hafta sonunda yapmayı uygun gördük. Mezarlık temizliğimiz birlik beraberlik ve kardeşlik içinde huzur içinde yapıldı. Köylülerimizin burada kaynaşmasını gördüm ve bundan çok mutlu oldum. Gelenlerden Allah razı olsun" dedi. 

3-223.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3555 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.