KURTULMUŞ'A ADAY OLAMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİM!..

KURTULMUŞ'A ADAY OLAMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİM!..

Seçim değerlendirmelerime Halil Eldemir ile Selim Yağcı arasında geçen diyaloğu anlatarak girizgah yapmıştım.

Erken seçim kararı alındı. Aday adayları müracaatlarını yapmaya başladı. Benim aylar öncesinden planladığım Bosna-Hersek gezisi sebebiyle yurt dışına gitmek zorunda kaldım, ama her anına müdahil oldum, hem de takip ettim.

Aday adayları müracaatlarını yapmaya başladı. En çok Selim Yağcı aday adaylığı için Belediye Başkanlığından istifa edecek mi etmeyecek mi? Bu konu merak ediliyordu.

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı daha önce değişik ortamlarda 3 dönem belediye başkanlığından sonra milletvekili adayı olmak istediğini bazı toplantılarda dile getirmişti.

Seçimlerden 1 yıl önceki ramazanda Bilecik Belediyesinin Gölpazarı’nda verdiği iftarda “MİLLETVEKİLİ GİBİ KARŞILANDI” manşetini atmıştık. Bu manşet parti içerisinde de oldukça rahatsızlık meydana getirmişti. 

Yine Belediye Başkanlarının ve dönemin milletvekili Halil Eldemir’in de olduğu bir ortamda milletvekili adayı olmak istediğini de söyleyen Selim Yağcı’nın erken seçim kararı üzerine Bilecik Belediye Başkanlığından istifa ederek aday adayı olacağına kesin gözüyle bakıyordum.

Ben Kosova’da iken Başkan istifa etti.

Türkiye’ye dönüp ertesi gün iş yerine geldiğimde yine aday adaylarından Ramazan Kurtulmuş gazeteye geldi. Kim 1. Sıra kim 2. Sıra milletvekili adayı olur diye bana tahminimi sordu.

“Ramazan Kurtulmuş’a benim söyleyeceklerim senin hoşuna gitmeyebilir” dedim. Tekrar sorunca “Ben 1. Sıra milletvekili adayı olarak Selim Yağcı’nın aday olacağını düşünüyorum. Sen de büyük ihtimal sıralamada yer almazsın” dedim.

Niye diye sorunca: “3 dönem İl Belediye Başkanlığı yapmış bir kişi Ak Parti Genel Merkeziyle görüşmeden ve genel merkezin onayı olmadan istifa etmez. Ak Parti Genel Merkezi aday yapmayacaksa bir il belediye başkanını aday adaylığı için istifa etmesine müsaade etmeyeceğini düşünüyorum” dedim.

Bu tezimi kendisinden boşalan yere Nihat Can’ın belediye başkanı seçilmesinin doğruladığını da aktardım.

Genel Merkez Selim Yağcı’dan memnun değildiyse Selim Yağcı’nın işaret ettiği birisini değil bir başka ismi aday gösterip belediye başkanlığı koltuğuna oturtur ve Yağcı’nın ekibini bir çırpıda harcar. Yeni dönemde aday gösterir.

Böyle bir durum yaşanmıyor. Yağcı’nın işaret ettiği isimi Ak Parti Genel Merkezi başkanlık koltuğuna oturtuyor. O halde Yağcı’nın da 1. Sıra milletvekili adaylığı kesinleşmiş oluyor” diye söyledim.

Kendisiyle ilgili de 7-8 yıl il başkanlığı yaptın. Geçen dönem 2. Sıra milletvekili adayı oldun. Daha önce 2. Sıradan milletvekili çıkan var mı? Yok.

Şimdi sen biraz daha uğraş demezler. Onun için sıralamada yer almayacağını düşünüyorum diye söyledim.

Adayların açıklanmasından sonra Ramazan Kurtulmuş bu tahminlerimden ötürü beni tebrik etti.

Peki Halil Eldemir neden tekrar aday gösterilmedi?

Bu konuyla ilgili yazım bir sonraki gün!..

Hoşçakalın.

 

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum