"KURUM BAŞINA GELENLER KIYMETİNİ BİLMELİLER"

"KURUM BAŞINA GELENLER KIYMETİNİ BİLMELİLER"

Bilecik'in ilk ve tek açık oturum programı Basın Masası'nda, İl Genel Meclis Başkanı ve bazı bölge müdürlerinin geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısındaki lakayıt tavırları konuşuldu.

Konuyla ilgili Basın Masası konuklarından Mehmet Erdem, İl Koordinasyon Kuruluna katılanların, toplantıda alınacak kararların önemine, ciddiyetine inanmadıkları için lakayıt davrandıklarını savunarak: "İl genel meclis başkanı, yerel parlamentonun başkanı olmuş bir arkadaşımızdır. O toplantıdaki yatırımlar en çokta onu ilgilendirir. Yapması gerekenleri yapmayanlar, yapmaması gerektiği halde bazı şeyleri yapan insanları çok gördük, halende görüyoruz. Vatandaşın taleplerine cevap vermeyen daireler, müdürler görüyoruz. Bunun gibi neler var daha. Bir insan bir kurumun başına gelirken teamüller çerçevesinde gelmiyorsa o makamın değerini, kıymetini bilmeyen insanlardır. Bilmeyen insanlarda devlet ciddiyeti olmadığı için bu şekilde davranırlar." dedi. 

Mücahid ERDAL: Geçen hafta içerisinde yaptığımız bir haberde 'Bu ne lakayıtlık!' başlığını kullanmış ve il koordinasyon kurulu toplantısında bazı bölge müdürlerinin ve il genel meclis başkanlarının telefonla olan meşguliyetleri oldukça dikkat çekmişti. Bu konuyla ilgili Mehmet Erdem ile başlayalım. 

Mehmet ERDEM: Hani devenin muhabbeti var ya boynun neden eğri, nerem düzgün ki hesabı. Bilecik bürokrasinde öyle şeyler varki bu hesap. İl koordinasyon toplantısı bir ilin her şeyinin ortaya konduğu bir toplantı. Bölge müdürleri bu toplantıya katılmıyorlardı bile burada söyleye söyleye en sonunda geldiler. Belediye başkanları fire verirler hani dostlar alışverişte görsünler gibi bir toplantı haline gelmiş. Buraya gelenler bu toplantıda alınacak kararların önemine, ciddiyetine inanmıyorlar ki demek ki, lakayıt davranıyorlar. İl genel meclis başkanı, yerel parlamentonun başkanı olmuş bir arkadaşımızdır. O toplantıdaki yatırımlar en çokta onu ilgilendirir. Yapması gerekenleri yapmayanlar yapmaması gerektiği halde bazı şeyleri yapan insanları çok gördük, halende görüyoruz. Vatandaşın taleplerine cevap vermeyen daireler, müdürler görüyoruz. Bunun gibi neler var daha. Bir insan bir kurumun başına gelirken teamüller çerçevesinde gelmiyorsa o makamın değerini, kıymetini bilmeyen insanlardır. Bilmeyen insanlarda devlet ciddiyeti olmadığı için bu şekilde davranırlar. 

Mücahid ERDAL: İl genel meclis başkanı daha önceleri AK Parti üyesiydi. Grup kararı meselesinden dolayı muhalefetle işbirliği yaptığı için partiden ihraç edildi. İl genel meclis başkanı ama bağımsız. Orhan bey siz nasıl yorumlarsınız?

Orhan ŞİŞMAN: Son koordinasyon toplantısında konuşanlar bölge müdürleri. İlimiz müdürlerinin ve özel idare genel sekreterinin herhangi bir konuşması yok. Burada sadece oradaki bir meclis başkanı değil oraya katılan kimler varsa bu toplantılar bu memleket için değerli toplantılar. Bu insanlar toplumun içerisinden seçilip gelen insanlar. Ama bazı insanlar bazı ortamlarda gerçekten baktığınızda TBMM'de bile çok ciddi konular konuşulurken telefonla meşgul olunuyor. Buna dikkat etmek lazım. Bu fotoğraf hoş bir fotoğraf olmuyor. Ben bunu söyleyeyim. 

Mücahid ERDAL: Sedat bey siz nasıl değerlendirirsiniz?

Sedat BAYAM: Geçmişten günümüze kadar bu kurulda olan arkadaşlarımızın gelmediklerini, kaale almadıklarını biliyoruz. Bir düzenleme geldi en son karayolları bölge müdüründen çok dem vuruyorduk. O da gelmişti. O günden bugüne Orhan'ın dediği gibi en azından katılanlara saygı anlamında dikkatli olmak gerekiyor. İl koordinasyon kurulu toplantılarında alınan kararların en azından yıl sonlarında ne kadar gerçekleştiğini de iyi takip etmek lazım. Valiliğimiz insanlarımızı bilgilendirse iyi olur bence. 

Mücahid ERDAL: Valiler toplantıyı açarken toplam sayıları veriyor ama biraz daha ayrıntılı olursa iyi olur. 

Orhan ŞİŞMAN: Buna bağlı olarak il genel meclisinin İnhisar'da gerçekleşen toplantısıyla alakalı ben buradan sayın valimize teşekkür ediyorum. İlk defa Bilecik'in gelişme noktasında muzdarip olan bir ilçesinde il genel meclis üyeleriyle birlikte bir toplantı yapılıyor. Bunun orada olması çok önemli bir şey. Özellikle alınan kararlarla alakalı 2017-2018 yılları içerisinde grup yolları dediğimiz yollarla ilgili benim öğrendiğime göre eski parayla 80 trilyonluk planlama yapılmış. 400 km asfaltlama yapılacakmış. Bu güzel bir şey. İnhisar'ın da önemsenmesi, siyasilerin ve bürokratların dikkatinin oraya çekilmiş olmasını hayırlı bir gelişme olarak görüyorum. 

Mehmet ERDEM: Bende son olarak bir şey eklemek istiyorum. 15 Temmuz'dan sonra unuttuğumuz ancak çok duymaya başladığımız bir kelime var. Lıyakat. Siyasi partiler seçimler öncesinde gösterecekleri adayları gerçekten çok iyi belirlemeleri lazım. Yani lıyakat sahibi olmayan, ehil olmayan insanlarla yola çıkıldığında ki bu devlette de aynı şekilde. Lıyakat sahibi insanlar işin başına gelmezse böyle oluyor. 

 

Basın Masası'nın ayrıntılarını videodan izleyebilirsiniz...

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 17885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum