KUTSAL EMANETLER BİLECİK´TEN GEÇTİ

KUTSAL EMANETLER BİLECİK´TEN GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası´ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bursalı atletler tarafından Bilecikli atletlere teslim edildi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 19'uncu Zafer Koşusu" çerçevesinde, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bilecikli atletlere teslim edildi. Bursalı atletler tarafından Bilecik'e getirilen emanetler, Bilecik merkeze bağlı Pelitözü köyünde düzenlenen törenle verildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, kutsal emanetleri öperek teslim eden Bursalı atletlerden emanetleri teslim alan Bilecikli atletler, "18 Mart 2016 Cuma günü Cumhurbaşkanımıza teslim edilecek olan kutsal vatan toprağımızı, deniz suyu ve şanlı bayrağımızı Eskişehirli atletlerimize vermek üzere teslim alıyorum" diyerek, kutsal emanetleri öperek teslim aldılar. Buradan Bilecik şehir merkezine gelen atletler, Tepebaşı mevkiinde araçlarında inerek, Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar kutsal emanetler ile koştular.
“ÇANAKKALE RUHUNU ANMAK VE GENÇLERİMİZE ANLATMAK İÇİN BURADAYIZ”
Pelitözü köyünde düzenlenen törenle konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Bursa'dan gelen kutsal emanetleri teslim aldıklarını belirtti. Yıldız, “Çanakkale ruhunu anmak ve gençlerimize anlatmak adına kutsal emanetleri 12 Mart'ta Çanakkale'den hareket eden ekibimizin şuan Bilecik'te kutsal emanetlerini teslim almış bulunmaktayız. Bugün inşallah bizler de kutsal emanetlerimizi Eskişehir'imize teslim etmiş olacağız. Ben de bu vesileyle özellikle Çanakkale'de büyük mücadeleler vermiş olan kahraman askerlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Özellikle dün Ankara'da yaşanan terör olayından dolayı da orada canlarını veren şehit olan vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle Bursa'dan gelen sporcularımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
Tepebaşı mevkiinde araçlarında inerek, Endüstri Meslek Lisesi önüne kadar kutsal emanetler ile koşan atletler, burada araçlara binerek kutsal emanetleri Eskişehirli atletlere teslim etmek yola çıktılar.
Öte yandan, koşan grup “Vatan sana canım feda”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları attılar.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.