LEVENT KARDEŞLER BAŞARIYA DOYMUYOR

LEVENT KARDEŞLER BAŞARIYA DOYMUYOR

Bozüyük Atatürk İlk/Orta Okulu öğrencileri ve aynı zamanda karate sporcusu olan Levent kardeşler, İstanbul da düzenlenen 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Şampiyonasında büyük başarı elde ettiler.

Eskişehir Gençlik Spor adına turnuvaya katılan Bozüyüklü sporcular Mustafa Pusat Levent, 2006 doğumlu erkekler kategorisinde ilk maçında tur atladı. İkinci maçını da 4-0 yenen Pusat, 3.’üncü maçında hakem kararı ile yenilerek 3.’cülük maçı yapmaya hak kazandı. İlk üçüncülük maçını alan Pusat 2.’inci maçınıda alarak turnuvada 3.’üncü oldu.  Çıdam Levent 2004 doğumlu bayanlar kategorisinde ilk 3 maçını alıp grup finalinde elendi.Rakibinin finale çıkmasıyla 3.’cülük maçı yapan Çıdam iki maçınıda alarak 37 kiloda 3.’üncü oldu.Mustafa Saltuk Levent ise 2002 doğumlu erkekler kategorisinde ilk maçını 5-0 kazandı. İkinci maçında 3-2 yenilen Saltuk, rakibinin finale çıkmasıyla 3.’üncülük maçı yapmaya hak kazandı. 3.’üncülük maçlarını kazanan Saltuk 40 kiloda 3.’üncü oldu. İlk kez bu turnuvaya katılan küçük Leventler, ablaları Nedime Çavlan Levent ve Aybüke Levent’in izinde olduklarını başarıları ile gösterdiler.

Müsabakalara Ankara,İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Adana, Bolu, Eskişehir, Sakarya olmak üzere ülkemizin birçok ilinden katılım olmuştur.Toplam 1500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen müsabakada ülkemizdeki terör olaylarından dolayı yurt dışından katılım önceki senelere oranla yok denecek kadar azdı.

Eskişehir Gençlik Spor Karate Antrenörü Sami Togay gözetimindeki Eskişehir ekibi toplamda 4 bronz madalya kazandı. Sami Togay; ‘’Sporcularım tatemide zorlu maçlar yaparak ve bu maçlar sonunda kürsüye çıkarak büyük bir başarı elde etmiştir. Hepsiyle gurur duyuyorum,önümüzde önemli uluslararası maçlar var kürsüdeki yerimizi koruyabilmek için daha çok çalışacağız’’ dedi.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 4072 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.