MAHALLE İFTARLARI SONA ERDİ

MAHALLE İFTARLARI SONA ERDİ

Bilecik Belediyesi tarafından Ramazan geleneği haline getirilen mahalle iftarları, Cumhuriyet Mahallesinde kurulan iftar sofrası ile sona erdi. Cumhuriyet Meydanında kurulan iftar sofrasına; Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı da katılarak, vatandaşlarla birlikte iftar açtı.

Sona eren mahalle iftarlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yağcı,"Çok şükür bizler, Ramazan ayı boyunca, Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde şehrimizin her bir noktasında geleneklerimize uygun şekilde birlik ve beraberlik içinde değerlendirdik" dedi. 

Çocukların, kendileri için hazırlanan oyun alanlarında eğlenerek, keyifli anlar yaşadığı iftar programında konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, mahalle sakinlerinin aynı sofrada iftar açarak, birlik ve beraberlik tablosunun oluştuğunu vurguladı.

Bilecik Belediyesi olarak gerçekleştirilen faaliyetlerle Ramazan ayının en güzel şekilde değerlendirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

mahalle-iftarlari-sona-erdi2.jpg

''Öncelikle bütün hemşehrilerimin Ramazan Şerifi mübarek olsun. Böyle güzel bir günde sofralarınıza kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi Ramazan sevgi ve hoşgörü ayı, yardımlaşma ve paylaşma ayı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst düzeye çıktığı bir ay. Çok şükür bizler, Ramazan ayı boyunca, Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde şehrimizin her bir noktasında geleneklerimize uygun şekilde birlik ve beraberlik içinde değerlendirdik. Cenabı Hak yapmış olduğumuz ibadetleri dergahında kabul buyursun. İşte şimdi Ramazan ayına elveda ettiğimiz zaman dilimindeyiz. Bu akşam bütün İslam alemi olarak Ramazan ayının içinde bulunan ve birçok sırrı barındıran Kadir Gecesini idrak edeceğiz. Cenabı Allah bu gecemizi ve bayramımızı mübarek eylesin.'' ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI'DAN TEŞEKKÜR 

Bilecik Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca düzenlenen iftar organizasyonunun önemine  değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

mahalle-iftarlari-sona-erdi3.jpg

''Gerçekleştirilen bu organizasyonlar gerçekten büyük emek gayretler ile oluyor. Ben bu anlamda öncelikle böyle organizasyonların koordinasyonunu yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz çalışanları ve Müdürümüz İsmail Cihan'a, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarıma, teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca kurulan iftar sofralarında şu ana kadar birçok firmamız katkı sağladı. Bu akşamki programa da ilimizdeki Proles ve Biosun firmalarının katkıları oldu. Diğer yandan yemeklerin yapılmasında emek veren aşçılarımız ve dağıtıcılarımıza, masaları ve sandalyeleri kuran gençlerimize, her akşam bizleri sesleri ile karşılayan musiki ekibindeki arkadaşlarımıza, çocuklarımızın eğlenceli anlar yaşamasını sağlayan Ahmet Bey ve ekibi ile güvenliği sağlayan güvenlik güçlerimiz ve zabıta ekiplerimiz çok teşekkür ediyorum. Ben şimdiden bütün İslam alemi ve hemşehrilerimizin Kadir Gecesi ve bayramını tebrik ediyorum. İnşallah burada olduğu gibi gelecek zaman dilimleri içerisinde daha iyi şartlarda, sağlık ve sıhhat içinde bir arada olmayı bizlere nasip etsin, nice bayramlara ulaştırsın'' ifadelerini kullandı.

Güzel anların yaşandığı iftar programında çocuklar da kendileri için hazırlanan oyun ve eğlence alanında gönüllerince eğlenirken, kendilerine ücretsiz verilen pamuk şeker ve patlamış mısır ile sevindiler.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, iftarın ardından mahalle sakinleri ile çay içerek, sohbet etti ve organizasyonda çalışan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.