MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

MARKA DEĞERLERİYLE BİLECİK-1

MARKA DEĞERLERİYLE BİLECİK-1

Uzun zamandır köşe yazısı yazamadım. Mazeret midir bilemiyorum ama son 1.5 sene içersinde gazetemizde önemli gelişmeler oldu. Bunlardan bir tanesi gazetemizin matbaa tesisine SM 74-2 ve İCTP makinelerinin matbaamıza kazandırılması oldu. Tabi bunların piyasa araştırması, alınması, nakliyesi, kurulması, çalışır duruma getirilmesi bizleri oldukça meşgul etti.

Ama deydi!.. Tesisimize kazandırılan bu makineler sayesinde yüksek çözünürlüklü (kum tram) ile CTP yani bilgisayardaki hazırlanan tasarımı baskı makinesi öncesindeki kalıba aktarma özelliğine sahip olduk. Kum tram bilgisayardaki fotoğrafların çözünürlüğü gibi. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar daha güzel, düşük çözünürlüklü fotoğraflar daha kalitesiz gözükmesi bilgisayar ekranından kaynaklanan bir durum olmadığı gibi. Baskı makinesi ne kadar kaliteli olursa olsun, çıkışınız kaliteli değil ise baskınız da aynı şekilde kaliteli olmayacaktır.

Biz bu makineyi aldığımızda Ülkemizde yüksek çözünürlüklü kum tram çıkartma özelliği olan bir Gaziantep'te bir de Bilecik'te bizde vardı. Şu anda da bir elin beş parmağını geçmez.

Baskı makinemizde Bursa hariç bölgede ender rastlanan bir makine. Her iki makinenin yani kendi matbaa bünyesinde CTP ve Heildelberg SM 74 baskı makinesi bulunan Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bolu'da yok. Bursa'da da çok az sayıda var.

Bilgiye hızlı ulaşmayı sağlayan internet sayesinde haberlerimiz çok daha geniş bir kitle tarafından takip edilmeye başlandı. Gazetemizin internet sitesi önceden www.sakaryagazete.com.tr idi. İnternetin mesafeleri kısaltması sonucu isimler karıştırılmaya başlandı. Biz de yaklaşık 1.5 sene önce haber sitemizin ismini bilecikhaber koymaya karar verdik.

Öncelikle Bilecik Haber'in marka tescilini alma ihtiyacı duyuldu. Marka tescil başvurusunda bulunduk ve Bilecik Haber'in marka tescilini almak yine yaklaşık 1.5 senelik bir zamanımızı aldı.

Ardından internet haberciliğini www.bilecikhaber.com.tr alan adı üzerinden yayınlamaya başladık. Tabi bütün bu saydığım faaliyetler zaman gerektiriyor. Zaman problemi de daha çok kurumsallaşarak çözülecek.

Ben aslında bu köşe yazımda “Marka değerleriyle Bilecik” paneli üzerine yazı yazmak istiyordum. Ama kendimizi anlatmaktan fırsat kalmadı. Artık yarınki köşe yazısına kaldı.

Bu yazı toplam 1390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR