Meclis borçlanmaya izin vermedi!

Meclis borçlanmaya izin vermedi!

talep İYİ Parti grubunun kabul oylarına karşı AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısında 1 adet çift kabin kamyonet 4x2 acil müdahale aracı (ekipmanları ile birlikte) ve 1 adet 4x4 pick-up kentsel arama kurtarma öncü araçlarının satın alınması için 20 milyon TL iç borçlanma yetkisi istendi. Ancak bu talep İYİ Parti grubunun kabul oylarına karşı AK Parti, CHP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Gürses, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi’nde kanunen zorunlu olan donanımlı bir itfaiye aracının bugüne dek alınmadığını ifade etti. Konunun daha öncede gündeme geldiğini ancak herhangi bir girişimde bulunulmadığını belirtti. İlgili gündem maddesiyle birlikte itfaiye aracının belediyeye kazandırılabileceğini ifade etti. Gürses ayrıca geçen sene yapılan 4 konsere 7 milyon TL’den fazla para harcandığını ve bu paralarla itfaiyenin alınabileceğini dile getirdi.

CHP Grup Sözcüsü Melek Mızrak Subaşı ise itfaiye müdürlüğü bütçesi ile bu aracın alınabileceğini dolayısıyla meclis getirilmesine gerek olmadığını söyledi.

Bu haber toplam 602 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum