MECLİS DOLU DOLU GEÇTİ

MECLİS DOLU DOLU GEÇTİ

Bilecik Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yoğun gündeminin yanı sıra yaşanan tartışmalarla dolu dolu geçti. 12 gündem maddesi ile toplanan Bilecik Belediye Meclisi ilave 2 maddeyle beraber 14 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, encümen ve komisyon üye seçimleri yapıldı. Bilecik Belediyesi’nin denetim komisyonu ve faaliyet raporu görüşülmekle beraber belediyeye 7,5 milyon TL borçlanma yetkisi verildi. İmar konuları ve başkaca maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısı yaklaşık 3,5 saat sürdü.

TARTIŞMALAR YAŞANDI

Belediye Başkanı Selim Yağcı ve CHP’li Meclis Üyesi Seyfi Özgen arasında çok kez tartışma yaşandı. Bilecik Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü esnada tartışmalar doruk noktasına ulaştı ve meclisin tansiyonu hayli yükseldi.

Öte yandan, CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ve beraberindekilerde Nisan ayı belediye meclis toplantısını takip etti.

ENCÜMEN ÜYELER BELİRLENDİ

Nisan ayı belediye meclis toplantısında ilk olarak üç belediye encümeninin seçimi yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçime AK Part grubu Nihat Can, Sevcan Uzun ve Nusret Tosun’u önerdi. MHP grubu İrfan Yılmaz’ı önerirken CHP grubu ise isim önermedi. Yapılan oylamanın ardından AK Partili isimler belediye encümenine seçildi.

1-480.jpg

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Meclis gündeminin devamında, komisyonlara üye seçimleri gerçekleştirildi. 5 kişiden oluşturulan komisyonlara AK Parti grubu 3, CHP ve MHP 1’er üye verdi. Buna göre, komisyonlar şu şekilde oluştu:

Plan ve Bütçe Komisyonu – Şadan Turhan, Zekeriya Çakır, Şükrü Selöz, İrfan Yılmaz, Seyfi Özgen

İmar Komisyonu – Hüseyin Yalçın, Ebu Talip Dursun, Aydın Çelebi, Aytaç Yılmaz, Erdem Sağır

Ücret ve Tarife Komisyonu – Hüseyin Yalçın, Kadir Bayrak, Yücel Yerci, Hüseyin Köymen, Seyfi Özgen,

Kira Tespit Komisyonu – Zekeriya Çakır, Şadan Turhan, Aydın Çelebi, Nurkan Kahraman, Ayhan Arslan

2-484.jpg

7,5 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ VERİLDİ

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın teklifi üzerine gündeme alınan borçlanma yetkisi talebi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Yağcı, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek alt ve üst yapı çalışmaları için 7,5 milyon TL’lik borçlanma talebi için meclisten yetki istedi. Yapılan oylamada, borçlanma talebi AK Parti grubunun oyları ile kabul edildi. CHP red yönünde oy kullanırken MHP grubu ise çekimser kaldı. 

Faaliyet raporu oylamasına geçilmeden önce meclise ara verildi.

FAALİYET RAPORU TANSİYONU YÜKSELTTİ

Toplantının son bölümünde faaliyet raporu meclise sunuldu. Belediye Başkanı Selim Yağcı toplantıyı idare etmek üzere yerini Başkanvekili Şadan Turhan’a bıraktı. Daha sonra faaliyet raporu üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu esnada söz alan CHP’li Seyfi Özgen, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı hedef alan sert sözler sarfetti. Başkan Yağcı’da Özgen’e aynı sertlikte yanıt verince hararetli anlar yaşandı.

Nisan ayı belediye meclis toplantısı son yıllardaki en tartışmalı toplantı olarak kayıtlardaki yerini aldı.  

3-366.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2332 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum