MECLİS KARARINA HALKTAN TAM DESTEK!

MECLİS KARARINA HALKTAN TAM DESTEK!

Bilecik Belediye Meclisi'nce getirilen iş yerlerinde Türkçe isim kullanılması şartı, halktan tam destek aldı.

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında, bundan sonra açılacak işyerlerine Türkçe isim koyma şartı getirildi. Karara uymayanlara ruhsat verilmemesine, kararın aksinde hareket edenlereyse Kabahatlar Kanunu'na göre cezai işlem uygulanmasına karar verildi.
VATANDAŞTAN TAM DESTEK!
Meclisin oybirliği ile aldığı bu karar Bilecik kamuoyu tarafından takdirle karşılandı. Kararla ilgili vatandaşların düşüncelerini aldığımız röportajlarımızda kararın aksini düşünen tek bir Bilecikli dahi olmadı.  
'MİLLİ DEĞERLERİMİZE ÖNEM VERMELİYİZ'
Vatandaşlar, meclisin aldığı kararın çok doğru ve yerinde olduğunu ifade ederek bu kararı sonuna kadar desteklediklerinin mesajını verdi. Ana dilimize sahip çıkmak adına alınan bu karardan memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar,"Türkçe unutulmamalı, milli değerlerimize önem vermeliyiz" ifadelerine yer verdi.

'SOKAK VE CADDE İSİMLERİDE TÜRKÇE OLMALI'
AK Parti'nin eski il başkanlarından Ramazan Kurtulmuş'ta Bilecik kamuoyunun tanıdık isimlerinden biri olarak röportajlarımıza konuk oldu. Kurtulmuş, meclisin aldığı kararın çok güzel olduğunu belirterek,"Türkiye'de bulunan sokak ve cadde isimleri dahil olmak üzere tüm isimlerin Türkçe olarak verilmesi gerekiyor" tavsiyesinde bulundu. 
'BU KARAR 1277'DE ALINDI!'
Mikrofonlarımıza konuşan bir vatandaş ise Karamanoğlu Mehmed Bey'in 1277 yılında yayınladığı Türkçe'yi korumak adına yayımladığı fermana atıfta bulunarak,"Aslında bu karar 1277'de alındı ama uygulanmadı. İnşallah bundan sonra uygulanır" dedi. 
'VATANDAŞ NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMELİ'
Bir başka vatandaş ise konuyu farklı bir pencereden alarak şunları kaydetti:
"Daha önce alınması gereken bir karardı. Çünkü isminin ne anlama geldiğini bilmediğimiz bir sürü işyeri var ve biz bazen isminin ne olduğunu bilmediğimizden dolayı oralara gitmiyoruz. En azından müşterilerin ne anladığını ifade ettiği yerlere girmeleri daha güzel olacaktır. En azından kendi özümüze döndüğümüze inanıyor ve çok önemli bir karar olarak görüyorum" dedi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE - Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2762 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum