MECLİS, TOPU ÖZEL İDARE'YE ATTI

MECLİS, TOPU ÖZEL İDARE'YE ATTI

İl Genel Meclisi'nde, 'Kaçak Konak' ile ilgili çalışmalarını tamamlayan AR-GE, İmar ve Bayındırlık ile Plan-Bütçe Komisyonları oybirliğiyle ortak karar aldı. Komisyonların kararı, İl Genel Meclis üyelerince de oybirliği ile kabul edildi. 

Buna göre, ihalesi Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün tarafından alınan iş yerinin kiracılık sözleşmesinin devam ettirilip ettirilmemesine Özel İdare tarafından karar verilecek. 

Böylelikle, konuyla ilgili oluşacak hukuki yaptırımlardan kendini kurtaran İl Genel Meclisi beklemedikleri bir anda ellerinde buldukları bombayı Özel İdare'ye atmış oldu. Belediye ile Özel İdare arasındaki yangından yara almadan çıkan meclis, ateşin yönünü Özel İdare bürokratlarına çevirdi. 

Gelinen süreçte, Özel İdare'nin nasıl bir yol haritası izleyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. 

Eski vali konağı arsasına yapılan ve kamuoyunda 'Kaçak Konak' olarak bilinen Konak Kafe Restaurant ile ilgili ruhsat ve imar konularındaki uyuşmazlıkların İl Genel Meclis gündemine taşınmasının ardından ortalık yangın yerine döndü. 

Kira sözleşmesi kılıfıyla kaçak yapının ruhsatlandırılma çalışmaları gün yüzüne çıktı ve belediye ile özel idare arasında gezen ateş topu İl Genel Meclis üyelerinin kucağına atıldı. 

İhale şartnamesine uygun yapılmayan, 2 kat 300 metre kare olması gerekirken bunun çok daha üzerinde inşa edilen, belediye tarafından 1260 m2 ruhsatlandırılarak yapı kullanım izni verilmesi için İl Genel Meclisi'nden kira sözleşmesinin devam edip etmeyeceği yönünde karar istendi. 

İl Genel Meclisi'de konuyu AR-GE, İmar ve Bayındırlık ile Plan-Bütçe Komisyonu'na havale etti. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde çalışmalarını tamamlayan komisyonların raporları, İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının son gününde meclise geldi. Tüm komisyonlar, konunun Özel İdare tarafından yürütülmesine karar verdi. 

İl Genel Meclisi'de komisyonların kararlarını olduğu şekliyle oybirliğiyle kabul etti. 

Buna göre, ihalesi Değişim Gazetesi Sahibi Mehmet Ergün tarafından alınan iş yerinin kiracılık sözleşmesinin devam ettirilip ettirilmemesine Özel İdare karar verecek.  

Özetle gelinen nokta şu şekilde yorumlanıyor 'İhaleyi yapan il encümeni, ihale şartnamesinin yerine getirilip getirilmediğinin kontrolüde onlara ait. Ortada bir yanlışlık varsa görevlerini zamanında yapsalardı. Yapmadıysan işin içinden çıkacaksan çık.'

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2345 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum