Mecliste gergin anlar!

Mecliste gergin anlar!

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gergin anlara sahne oldu.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gergin anlara sahne oldu. Belediye Başkanı Semih Şahin ile AK Parti Grup Sözcüsü Muhammed Karadayı arasında tartışma yaşandı.  

Bilecik Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ilk birleşimde 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

bilecik-belediye-meclisi1.jpg

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Muhammed Karadayı, belediyenin Pelitözü yolunda gerçekleştirdiği yol yapım çalışmalarını eleştirdi. Uzun zamandır bitmeyen çalışmaların nedenini soran Karadayı, “Pelitözü yolunda kaç aydır yama çalışması bitirilemedi. Bilecik Belediyesi ufacık bir alana 3 aydır yama yapamıyor mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediye Başkanı Semih Şahin ise yapılan çalışmaların belirli bir plan dahilinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Alt yapıyı biz biliriz, siz bilmezsiniz. Ben kalkacak yere asfalt atmam, boşa para harcamam” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Ertuğrulgazi Mahallesi’nin iptal edilen imar planını gündeme taşıyan Muhammed Karadayı, Başkan Şahin’in göz göre göre hata yaptığını ifade ederek, “Ben burada defalarca uyarmadım mı, yanlış yapıldığını söylemedim mi?” diye konuştu.

Karadayı’ya cevap veren Semih Şahin ise 2018 yılında yapılan bir hatadan ötürü bu duruma gelindiğini söyleyerek, “Biz şansımızı denedik olmadı. Ufakta olsa bir ihtimal vardı ve kurtarırmıyız diye uğraştık ama olmadı. 2018 yılında yapılan bir hatadan dolayı iptal edildi. Sizin aslında bana teşekkür etmeniz gerekiyor çünkü sizin döneminizdeki yanlışları düzeltmeye çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şahin ile Muhammed Karadayı arasında yaşanan karşılıklı tartışma bir süre devam ederken Karadayı’nın “Kılıçdaroğlu ile birlikte Atatürk Parkı’nı üçüncü kez açtınız” çıkışı tansiyonu iyice yükseltti. Bunun üzerine ses tonunu yükselten Semih Şahin, ‘Boş konuşuyorsun’ diyerek toplantıyı bitirdi.

bilecik-belediye-meclisi2.jpg

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNULACAK

Öte yandan, AK Parti grubu tarafından sağlık çalışanlarının toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için belediye meclisinin devreye girmesine dair önerge verildi. Gündeme alınmayan ancak üzerinde çalışılması için hemfikir olunan teklifle ilgili komisyon kurulmasına ve minibüsçülerle bu konuda görüşme yapılmasına karar verildi.

Başkan Semih Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuda bizim meclis olarak bir yetkimiz yok. Bizim toplu taşıma tamamen özel sektörde. Bu konuda bir karar alamayız ama minibüsçülerimiz ile görüşebiliriz. Her partiden birer temsilcinin katılacağı bir komisyon kuralım ve minibüsçülerimiz ile görüşelim” dedi.

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum