Mecliste ortalık karıştı

Melek Mızrak Subaşı: “Haddinizi bilin…”Çetin Kaya: “Niye lan diye konuşuyorsunuz?”Muhammed Karadayı: “Dünkü bok diyor ya…”

Bilecik Belediye Meclisi’nin bu akşam gerçekleşen toplantısında oldukça gergin anlar yaşandı. CHP ve AK Parti gruplarının karşı karşıya geldiği toplantıda CHP’li Soner Olgun ile AK Partili Çetin Kaya birbirlerinin üzerine yürüdü. Ayrıca, CHP’li Hüseyin Yıldız ile AK Partili Hasan Cinit arasında tartışma meydana geldi.

TOPLANTI TARTIŞMALARLA BAŞLADI

Meclis gündemine geçilmeden önce grup sözcüleri tarafından selamlama konuşmaları yapıldı. CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız’ın iktidarı hedef alan eleştirilerine AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal’dan cevap geldi. İkili arasındaki söz düellosuna Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ile Muhammed Karadayı da katılınca tansiyon tavan yaptı.

Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, Muhammed Karadayı’ya “Haddinizi bilin” çıkışında bulundu ve Karadayı’nın mikrofonunu kapattırdı. Muhammed Karadayı ise “Semih Şahin’den hiçbir farkınız yok yine aynı şeyleri yaşıyoruz” diyerek cevap verdi.

Subaşı ile Karadayı arasında bir süre devam eden tartışma sona erdikten sonra meclis gündemine geçildi.

BURUN BURUNA GELDİLER

Gergin başlayan meclis toplantısı gündemin 5’inci maddesine gelindiğinde yerini neredeyse kavgaya bırakıyordu. Belediye tarafından devam eden altyapı çalışmaları kapsamında yüzde 20’lik bir iş artışı için belediye meclisinden yetki istendi. Gündem maddesi üzerine söz alan AK Partili Çetin Kaya, proje uygulamaya konulmadan önce yaptıkları uyarıların bugün karşılarına çıktıklarını söyledi. Daha sonra yapılan oylamada AK Parti gurubu “Çekimser” kaldı. Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı ise “AK Parti grubu Bilecik’in menfaatine olan bir işe başında olduğu gibi yine destek vermiyor” yorumunda bulundu. Çetin Kaya Başkanvekili Subaşı’na cevap vermek istedi ancak söz hakkı alamadı. “Biz burada hiçbir şey konuşamayacak mıyız?” diye tepki gösteren Çetin Kaya’ya CHP’li Soner Olgun’dan cevap geldi. Tartışmalar büyümeye başlayınca Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı birleşime ara verdi.

Birleşime ara verildiği esnada Soner Olgun ile Çetin Kaya tartışmalarını sürdürdü. İkili arasındaki tartışma bir anda büyüdü ve birbirlerinin üzerlerine doğru yürümeye başladılar. Burun buruna gelen ikilinin arasında diğer meclis üyeleri girerek sakinleştirmeye çalıştılar. Bir yanda Soner Olgun ile Çetin Kaya tartışırken diğer bir tarafta ise Hasan Cinit ile Hüseyin Yıldız arasında tartışmaların yaşandığı görüldü.

Diğer yandan, Soner Olgun ile Çetin Kaya arasında yaşanan tartışmada sarfedilen sözlerin neler olduğu tam anlaşılmazken, Çetin Kaya’nın “Niye lan diye konuşuyorsunuz? İnsan gibi söylüyoruz, adam gibi cevap verirsiniz. Çocuk mu var sizin karşınızda…” sözleri kayıtlara geçti.

AK Partili Muhammed Karadayı ise Soner Olgun’un “Dünkü bok diyor ya…” şeklinde sözleri dikkat çekiyor.  
Öte yandan, AK Parti grubu aranın ardından toplantıya geri dönmedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4663 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum