MECLİSTE ŞAHSİ KİNİNİ KUSTU

MECLİSTE ŞAHSİ KİNİNİ KUSTU

AK Parti'ye oyun atarak muhalefetin desteğiyle İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan ve Ak Parti'den atılan Oğuz Sertler, doğruları söylemekten çekinmeyen gazetemizin kendisiyle ilgili yazdığı yazılara şahsi kinini mecliste kustu. 

Akıl hocalarıyla birlikte çevirdiği entrikaların gün yüzüne çıkmasını sağlayan Sakarya Gazetesi'nin Sahibi Şadi Erdal'ı kendince zor duruma düşürdüğünü zanneden Sertler, Ak Partili meclis üyelerinin itirazı üzerine "Usulsüz birşey var demedim" diyerek geri adım attı. 

Oğuz Sertler'in İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının son gününde ortaya attığı iddiaları haberimizden okuyabilirsiniz. Ardından Şadi Erdal'ın iddialara ilişkin açıklamasını gazetemizin yarınki sayısından takip edebilirsiniz. 

Ertuğrul Torun'un 2016 yılı denetim komisyonu raporuyla ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, gazetemiz sahibi Şadi Erdal'ı suçlayarak yakışıksız sözler sarf etti. 

Sertler: "Malûmunuz aynı komisyonda üye olarak bizde görev almıştık. Sağolsun Serkan beyin önerisiyle. Yine yaptığımız çalışmalar neticesinde gördük ki Bilecik'te yayın yapan Sakarya Gazetecilik Matbacılık Hizmetlerinin sahibi olan sayın Şadi Erdal demişti ki Özel İdareye ve İl Genel Meclis üyeliklerine, il genel meclisine yaptığımız tek bir iş bile yok. Ama gördük ki yalan söylediği ortaya çıktı. İl Genel Meclisine değil, Özel İdareye yapmış olduğu işler mevcut oldu. Faturalarda da tespit edildi. Yaklaşık... Yaklaşık demeyim. Tam rakamı söyleyeyim. 2016 yılında 82 bin 322 liralık Sakarya Gazetesinin yalancı sahibi Şadi Erdal fatura kesmiş. Bu çeşitli ilan gelirleri de bunun içinde. Abonelik işlemleri de var. Bize yine basılı evrak olarak da yaptığı işler göz önüne serildi. O yüzden burada basının önünde bir kez daha tekrar ediyorum. Sakarya Gazetesinin özel idareye yapmış olduğu iş vardır. Burada tescillenmiş oldu. İnşallah kendisi de bizi bu şekliyle mahkemeye verir. Mahkeme sonucunda da, mahkeme de tescillemiş olur. Bunlar da Sakarya Gazetesi'nin bize özel idareye kesmiş olduğu faturaların fotokopileridir. Bunları da imha edeceğiz. Yine Mali Hizmetlerden de isteyen meclis üyemiz bunları görebilir diyorum. Ben Denetim Komisyonumuzun yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyorum." dedi.

Meclis Başkanı Sertler'in bu sözlerine karşı Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım'da: "Bu Sakarya Gazetesi'nin yaptığı şeyde usulsüzlük, ihalesiz birşey mi var? Yalancılıkla, suçluyorsunuz? Yani burada kurum da zan altında kalmış oluyor. Burada usulsüz yanlış yapılan bir hata mı var? Onu açıklarmısınız." dedi.

Bunun üzerine Sertler: "Burada yalancılıkla suçlamamdaki sebeb şu. Şadi Erdal'ın Bamteli programında çıkıp benim özel idareye il genel meclisine yaptığım tek iş yok demesinden dolayı bende tek iş değil bir sürü iş olduğunu burada da ilan gelirlerinin olduğunu abonelik gelirlerinin olduğunu ve bizim özellikle ve özellikle şu kalın kitap dediğimiz falliyet raporunun basımını Sakarya Gazeteciliğin yaptığını burada deşifre ediyorum. 2016 yılında da Bilecik İl Özel İdaresi'ne de bunların hepsinin toplamında 82 bin 322,48 TL fatura kestiğini beyan ediyorum. Başka birşey yok." dedi. 

Bunun üzerine Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Ali Şenel'de: "Başkan usülsüzlük var mı, yok mu? Sen bize onu söyle. Şadi Erdal yalan söylemiş, doğru söylemiş o bizi ilgilendirmiyor." dedi. Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım'da tekrar söz alarak: "Kurumu zan altında bırakıyorsun. Sanki böyle 82 bin TL usülsüz bir fatura kesilmiş gibi açıklama yapıyorsun. Bunu açıkla. Hata varsa ihalesi yapılan, burada arkadaşlar da zorda kalmasınlar." dedi. 

Sertler'de bu sözler üzerine: "Hata var dedim mi Serkan bey? Usülsüz dedim mi ?" dedi. Yıldırım'da: "Konuşmalarınız ama suçlar gibi" dedi.

Sertler daha sonra: "Ben diyorum ki Bamteli programında bu arkadaş, yalancı Sakarya Gazetesi'nin yalancı sahibi Şadi Erdal, çıktı dedi ki özel idareye yaptığım tek iş yok. Var mı yok mu? Bende sana soruyorum, var. Bunu da belgelerle ispatlıyorum ben" dedi. Bu sözler üzerine Yıldırım: "Her gün okuyorsun abone oluyorsun gazeteler geliyor önüne değil mi? Mecbur ödeyecekler senin paranı. Değişim Gazetesi'ne de abone ödeniyor. Onlara da yapılıyor. Yarın Gazetesi'ne de ödeniyor. Sonuçta bunlar ödenecek. Sana bedava getirmeyecekler bu gazeteleri." dedi. 

Sertler daha sonra: "Bu faaliyet raporu ne?" dedi. Bu söze karşılık Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mayir Küçük: "Uygun fiyattan teklif vermiş almıştır adamlar." dedi. Yıldırım daha sonra: "Şahsi işlerinizi buraya karıştırmayın lütfen. Şahsileştirmişsiniz bunu, buraya karıştırmayın." dedi. 

Sertler bu sözlere karşılık: "Burada adam sahibi yalan söylüyor. O zaman diyecek ki ben usülüyle..." demesi üzerine araya giren Ak Parti Meclis Üyesi Yıldırım: "Bakın şahsi meselenizi varsa gidin orada tartışın. Burada mecliste tartışmanın anlamı yok bunun." dedi. Sertler'de "Meclis bitti kapattık" dedi. Yıldırım'da: "Kapat kapatma, git aşağıda basın açıklaması yap." dedi. Sertler: "Bizde burada söylüyoruz şimdi. Burada usülsüzlük demedik, faturalar ortadadır. Yalan söylemiştir. Kurumdaki insanlara birşey demedik." dedi. 

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 3534 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum