MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ

MECLİSTE TANSİYON YÜKSELDİ

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında hararetli tartışmalar yaşandı. Belediye Başkanı Selim Yağcı ile CHP’li Meclis Üyesi Seyfi Özgen çok kez karşı karşıya geldi. İkili arasında uzun süren tartışmalar yaşanınca meclisin tansiyonu yükseldi.

Bilecik Belediyesi’nin faaliyet raporu üzerine söz alan Seyfi Özgen, Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı hedef alan sert sözler sarfetti. Başkan Yağcı’da Özgen’e aynı sertlikte yanıt verince hararetli anlar yaşandı.

Nisan ayı belediye meclis toplantısı son yıllardaki en tartışmalı toplantı olarak kayıtlardaki yerini aldı.   

mecliste-tansiyon-yukseldi2.jpg

Belediye Başkanı Selim Yağcı ile CHP’li Seyfi Özgen’i karşı karşıya getiren ilk konu kentin çeşitli yerlerine 2013 yılında yapılan su depolarının ücretlerinin abonelere yansıtılmasına ilişkin gönderilen ihbarnameler oldu. Seyfi Özgen, Basın Masası’nda da gündeme gelen ve belediyeden açıklama beklenen vatandaşlara gönderilen ücretlerdeki farklılıkları sordu. Başkan Yağcı, konuya ilişkin soru işaretlerine ve yanlış anlaşılmalara bir kez daha meclisten cevap verdi. 

Bilecik Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü esnada söz alan Seyfi Özden, Başkan Yağcı’yı eleştiri bombardımanına tuttu. Birçok konuda eleştirilerde bulunan ve ağır sözler sarfeden Özgen’e Başkan Yağcı’dan karşılık geldi. Karşılıklı söz düelloları ser tartışmalara dönüştü.

CHP’li Seyfi Özgen, Bilecik Belediyesi’nin muhtarlara yönelik düzenlediği geziyi bir kez daha gündeme getirerek, “Önceki toplantılarda CHP grubu olarak Afyon’daki konaklama giderlerini sormuştuk. Başkan beyin şahsı tarafından mı, yoksa belediye tarafından mı ödendi diye sormuştuk. Bunu tekrar soruyoruz. Bu konaklama bedelleri şahsınız tarafından mı yoksa belediyenin kasasından mı ödenmiştir?” diye sordu. 

Özgen, faaliyet raporunda belediyenin kasasından yapılan ödemenin olduğunu belirterek, konuya ilişkin açıklama istedi. 

Başkan Yağcı’da o dönemlerde kendisinin ödeme yaptığını ifade ederek, “Sizin o dönemde söylediğiniz ‘Muhtarlar niye gidiyor, siyasi bir yatırım mı?’ sözünüze karşılık olarak ‘Kardeşim biz bunu kendi cebimizden öderiz’ dedik ve muhtarlarımızın giderlerini de ödedik. Ama orada rakamsal anlamda diğer şeyler varsa burada muhasebe işlerindeki arkadaşlar bunlara ilişkin olarak gerekli şeyleri ödemişlerdir. Muhtarların böyle götürülmesindeki cümlelerinizin ne demek olduğunu da anlamış değilim. Muhtarlarımızı bir defa böyle bir etkinliğe götürdük. İki de bir muhtarlarımızı Bilecik’in gündemine getirmenizi garipsedim” dedi. 

Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk’te faaliyet raporunda yer alan rakamların belediye personelinin ücretlerine ilişkin ödeme olduğunu dile getirdi. 

Başkan Yağcı ile Seyfi Özgen’in tartışmaların doruk noktasına ulaştığı konu ise ilimizde kurulan ve yakın zamanda faaliyete geçen EDS’ler oldu. EDS ihalesiyle Bilecik Belediyesi araç parkuruna kazandırılan Audi A8 marka otomobil üzerin Yağcı’yı hedef alan Özgen, “EDS’ler kuruldu ve bunun karşılığında Audi A8 alındı. EDS’ler vatandaşın canını sıktığı için mi bu araç Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin altında saklanıyor?” çıkışıyla adeta ateşi körükledi. 

Özgen’in bu tavrına oldukça sinirlendiği görünen Başkan Yağcı, oturduğu yerden ayağa kalkarak Özgen’e sert bir dille cevap verdi. ‘Öküz altında buzağı aramayın’ diyen Başkan Yağcı, şunları kaydetti:

“He şeyin hakkı hukuku var. Audi A8 alındı diye gocunmuyoruz, Türkiye’de yapılan ihalelere bakın. Bizim ihalemize de bakın. Yüzde 21 ile en yüksek ihaleyi yapan belediyeyiz biz. Öküz altında buzağı aramayın. Biz faaliyetlerimizin, EDS’nin de arkasındayız. Yaptığımız her şeyin arkasındayız. Kurnazlık yapmaya çalışma. Halk size bunun cevabını her zaman verdi yine zamanı geldiğinde verir. Siz iftira atıyorsunuz. 

Ben hiçbir zaman Audi A8 almak için bir çalışma yapma tenezzülünde bulunmam. Biz onu şehirlerarası giderken kullanma noktasında bir karar aldık. Saklayacak hiçbir şey yok. Algı oluşturma adına böyle ithamlarla bizi karalama noktasına gidiyorsunuz. Bu durum Türkiye’de belediyelerin ve emniyetin trafik düzenlemesi için giriştiği çalışmanın bir sonucu. Birçok belediye bunlara müracaat etti ve EDS’ler kullanılıyor” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2970 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum