MEGA PROJE BAŞLIYOR

MEGA PROJE BAŞLIYOR

AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı, belediye başkanlığı döneminde hazırlıklarına başlanan ‘1299 Uluçınar Tematik Park’ çalışmalarını başlattıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Nihat Can ile birlikte belediye encümen salonunda açıklamalarda bulunan Selim Yağcı, ‘Mega Proje’ olarak tanımlanan çalışmanın Bilecik’in yanısıra Türkiye’nin ve tüm Türk-İslam coğrafyasının bir merkezi haline geleceğini söyledi.

Bilecik Belediyesi ve BEBKA işbirliğinde gerçekleştirilecek proje 4 etapta tamamlanacak. 2 bin dönüm üzerine inşa edilecek ve 500 milyon TL yatırım bedeli olacak mega proje Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı tarafından desteklenecek. Proje, çevre yolu üzerinde bulunan Kayı Boyu anıtı ile tüneller arasında kalan bölgede gerçekleştirilecek.

Çizim çalışmaları tamamlanan mega proje kapsamında ilk kazmanın 2019 yılı içerisinde vurulacağını belirten Selim Yağcı, ilk etapta 500 dönüm üzerinde 11 alanın inşa edileceğini kaydetti. Oluşturulacak alanlar hakkında detaylı bilgiler veren Yağcı, projenin tamamı üzerinden yaptığı değerlendirmede şu ifadelere başvurdu:

mega-proje-basliyor2.jpg

“Hayalimiz hedef oldu ve hedefimizin başladığı bir sürece girdik. 4 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan destek aldık. Bu proje, Osmanlı dönem şehri projesidir. 600 yıllık bir medeniyete anlatacak projedir. Şehrimizin ticaret, tanıtım ve ekonomisine yön verecektir.

Mega proje dediğimiz 1299 Uluçınar Tematik Park, Bilecik Belediyesi ve BEBKA işbirliğinde bir noktaya getirildi. Bilecik projesi olduğu gibi aynı zamanda bir Türkiye projesi olacak. 2 bin dönüm üzerinde 500 milyon TL’lik bir proje hayata geçecek. 4 etap halinde tamamlanacak. İlk etabın 2019 yılının ilk döneminde başlamasını planlıyoruz. Projenin tamamlanması 15-20 yıl gibi bir süre alacak. Proje bittiğinde Bilecik’in şehir vizyonu çok daha yukarılara çıkacak. Türkiye’nin bir merkezi haline gelecek ve Türk-İslam coğrafyasına hitap edecek bir çalışma olacak.

Proje kapsamında Söğüt’e de raylı sistemle veya teleferik ile bağlantı kurmayı düşünüyoruz. Bilecik, tarihin başkenti olacak. Bozüyük ilçemiz içinde kurtuluşun tematik parkı için bir çalışma düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

1299 Uluçınar Tematik Park ile ilgili görsellerin basın mensuplarıyla paylaşılmasının ardından toplantı sona erdi.   

mega-proje-basliyor3.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum