MEHTER TAKIMI; DEMOKRASİ, MİLLİ İRADE VE KARDEŞLİK İÇİN  SAHNE ALDI

MEHTER TAKIMI; DEMOKRASİ, MİLLİ İRADE VE KARDEŞLİK İÇİN SAHNE ALDI

Bilecik Belediyesi Mehter Takımı, tüm yurtta olduğu gibi Osmanlı Devletinin kuruluş toprakları olan Bilecik'te de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için meydanlarda yer aldı.

Tüm ülke çapında olduğu gibi Bilecik'te de gerçekleştirilen demokrasi, milli irade ve kardeşlik nöbeti için bir araya gelen vatanaşlarımız, dosta güven düşmana korku salan mehter takımının gösterisini büyük bir beğeniyle izledi.

Cumhuriyet Meydanında saat 21:00'de başlayan demokrasi, milli irade ve kardeşlik şölenine; AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, belediye birim amirleri, sivil toplum kuruluşları ile dernek yönecileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1-154.jpg

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, bu topraklarda yazılan destanlara 15 Temmuz'un da eklendiğini kaydetti.

Türkiye'nin tarihinde birçok ihanete şahitlik ettiğini ancak 3 gün önce yaşanan ihanetin hiçbir zaman görülemeyeceğini vurgulayan Eldemir, şöyle konuştu:

"Bu memleketin vergileriyle, paralarıyla ve hazinesinden yapılan ödemelerle alınan silahları, bu milletin kendisine uzatan alçakları gördü bu topraklar. Onun için bu 15 Temmuz'u hiç unutmayacağız. Milletimiz, ferasetli milletimiz, basiretli milletimiz her zaman olduğu gibi "Onların topu, tankı, füzesi ve uçağı olsun, bize Allah yeter" dedi. Hiç tereddütünüz olmasın bu kalleş canilerin hesabı fitil fitil burunlarından getirilecek. Milletvekillerin başına bombalar ve mermiler yağdıran, masum insanları katleden tanklarının altında çiğneyen bu kalleşlere hesap sorulacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizim tek ordumuz var. Türk Silahlı Kuvvetler onunda başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan'dır."

Bilecik Belediyesi Mehter Takımının güzel gösterisi sonunda konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik, beraberlik ve demokrasinin önemine değindi.

''BİRİLERİ BİR HESAPLAR YAPTI ANCAK HESAP YAPANLARIN EN HAYIRLISI CENABI ALLAHTIR''

Tüm yurtta olduğu gibi Bilecik'te de demokrasi, milli irade ve kardeşlik nöbetinde olduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

''Şeyh Edebali'nin, Dursun Fakih'in, Ertuğrulgazi'nin, Osmangazi ve Fatih'in torunları, değerli kardeşlerim, değerli hemşehrilerim. Gerçekten milli irade ve demokrasi nöbetimize bu akşam da hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Değerli kardeşlerim, tarih yazan bir milletiz ve millet olarak bu tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren hak ve adalet dağıtın bir milletiz. Her zaman mazlumun yanında olan, zulmün karşısında olan bir milletiz. Böyle ulu bir milletiz. Aziz bir milletin ferdi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.  Ama o kadar fazla tarih yazmışız ki insanlık tarihine baktığımızda şu üç gündür gerçekten tarihi anlar yaşıyoruz. Bizlere üzüntü ve sıkıntı veren, bugünümüzü ve geleceğimiz karartmak isteyen kötü emel sahiplerinin, hainlerin gerçekten gündemimizi zaptettiği bir süreci yaşıyoruz. Ama birileri herşeyi hesaplamış ve planlamış. Belki bir yıl, belki on yıldır, belki 30 yıldır bu planı yapmış ve bu günün gelmesini beklemiş. Kendilerince hesap kitap yapmışlar. Ama şunu unutmuşlar. Hesap yapanların en hayırlısı Cenabı Hak'tır. Onun hesabının üzerine bir hesap var mıdır kardeşlerim? Dünyadaki en değerli varlık insandır. Dünyadaki en değerli şey sevgidir, yürektir, inançtır. Kim ne yaparsa yapsın. İnsanlar arasında sevgi oldukça, yürek oldukça, inanç oldukça toplar da tanklar da onu asla sindiremez. 

''TÜRKİYE LİDERİNİ BULMUŞ VE ONU HİÇ KİMSE DURDURAMAZ''

Konuşmasında ''Bizler ve ülkemiz liderini bulmuş onu hiç kimse durduramaz'' ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İşte bizi biz yapan, Türk Milletini, Türk Milleti yapan değerler vardır. Biz öyle bir milletiz ki istediğimiz zaman birlik ve beraberlik içinde olduğumuz zaman ve başımızda da liderimizi bulduğumuzda kıtalara sığmayız, taşarız. İşte böyle bir zaman dilimindeyiz. Gerçekten bu millet liderini bulmuş. Arkasından inançlı sizin gibi saf tutmuş ve her şeyi göze almış, gelecek için varını ortaya koymuş bir millet var. İşte Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki, gelişen değişen Yeni Türkiye'den birileri rahatsız oluyor. Tarihe baktığımızda hep liderlik yapmışız, mazlumların yanında olmuşuz, zulmün karşısında olmuşuz, hak ve adaleti gerçekleştirmişiz. Bizim bu yaptığımızdan birileri rahatsız oluyor. Birileri bu paralel yapı denilen hainlere uşaklık yaptırıyor, birileri PKK gibi DAEŞ gibi hainleri destekliyor. Tek bir amaç var. Bu milletin kutlu yürüyüşünü durdurabilmek. Durduramazlar, durduramayacaklar.''

2-143.jpg

''ÖNÜMÜZDEKİ ASIR, MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ'NİN ASRI OLACAKTIR''

Önümüzdeki asrın Müslüman Türk Milleti'nin asrı olacağına vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bu millet tarihteki yerini alacak ve inşallah önümüzdeki asır Müslüman Türk'ün asrı olacak, hak ve adaletin asrı olacak, iyilerin kazandığı asır olacak. Kardeşlerim bunun sihrini işte bu meydanlarda gösteriyoruz. AK Partilisi, Milliyetçi Hareket Partilisi, Cumhuriyet Halk Partilisi, Saadet Partilisi, Büyük Birlik Partilisi, hangi partiden olursa olsun, tüm kardeşlerimiz, tüm sivil toplum örgütlerimiz dediler ki bu vatan benin vatanım, bu cumhuriyet benim, bu demokrasi benimdir, dokunamazsınız dediler. Bizler bu inançla bu birlikle bu kardeşlikle devam ettiğimiz sürece Cenabı Hakkın izniyle kimse bize karışamaz. Kanımızın son noktasına kadar çaba harcayacağız.'' dedi.

"ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜREĞİMİZ YANIYOR, CENABI ALLAH'TAN ONLARA RAHMET DİLİYORUM''

Sözlerinin sonunda; ''Şehitlerimiz var yüreğimiz yanıyor, Cenabı Allah'tan onlara rahmet diliyorum'' şeklinde sürdüren Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

''Bakın şehitlerimiz var. Yüreğimiz yanıyor, kardeşlerimiz bu vatan için kanlarını seve seve verdiler. Biz de gözyaşlarımızı akıtacağız, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi muhafaza için çalışacağız. İnşallah Yeni Türkiye'yi el ele gönül gönüle kuracağız ve bu sevgi, huzur ve mutluluk ülkesi olacak. İnşallah bu krizler ve sıkıntılar gelecek güzel günlerin müjdecisi olacaktır. İlk günden itibaren demokrasi mücadelesinde bizi yalnız bırakmayan siz değerli kardeşlerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Önünüzde eğiliyorum, gerçekten büyüksünüz. Polisimize, askerimize, milli duygularını ruhunun tam derinliklerinde hisseden şerefli askerlerimize gerçekten teşekkür ediyorum. O asker bile demeye dilimin varmadığı şerefsizleri de lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hep birlikte o kardeşlerimize dua edelim. İri olalım, diri olalım ve hep birlikte Türkiye olalım'' diye konuştu. 

Bilecik Belediyesi tarafından pilav ve ayran ikram edilen programda konuşmaların ardından, Milletvekili Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve beraberindekiler ikram edilen pilavı yiyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Milletvekili Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdiği, Demokrasi, Milli İrade ve Kardeşlik Nöbeti sabah saatlerine  kadar devam etti.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1652 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.