Meme Kanserine erken teşhis paneli düzenlendi

Meme Kanserine erken teşhis paneli düzenlendi

İl Sağlık Müdürlüğü, Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde meme kanserine erken teşhis paneli düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü, Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bilecik Belediyesi işbirliğinde meme kanserine erken teşhis paneli düzenlendi.

meme-kanserine-erken-teshis-paneli-duzenlendi4.jpg

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele, Vali Şefik Aygöl'ün eşi Nazlı Aygöl, Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Baykan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, akademisyenler ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

meme-kanserine-erken-teshis-paneli-duzenlendi.jpg

Panelde, tüm dünyada kadınlar arasında en sık görülen meme kanser türünün taranmasını, erken saptanmasını ve önlenmesini teşvik etmek amacıyla bilgilendirmeler yapıldı.

Panelde, İl Sağlık Müdürlüğü Mobil Kanser Tarama Aracı ile taramalar sırasında erken evre meme kanseri tanısı almış, Söğüt Küre Köyü’nden Ruhinas Dairecioğlu ve Osmaneli Çerkeşli Köyü’nden Hanife Yılmaz yaşadıkları süreci ve duygularını paylaştı.

meme-kanserine-erken-teshis-paneli-duzenlendi2.jpg

meme-kanserine-erken-teshis-paneli-duzenlendi3.jpg

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Dinçer'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim üyesi Gürkan Güneri, Dr. öğretim üyesi Zehra Günay Yağcı ve Dr. öğretim üyesi Sevil Akbulut Zencirci tarafından sunumlar yapılırken, meme kanserinin önemine dikkat çekildi.

Panel sonunda katılımcıların meme kanseri ile ilgili soruları, panelistler tarafından yanıtlandı.

meme-kanserine-erken-teshis-paneli-duzenlendi5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1588 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.