MERAL AKŞENER ÜLKE SİYASETİ HAKKINDA NEDEN KONUŞMUYOR?

MERAL AKŞENER ÜLKE SİYASETİ HAKKINDA NEDEN KONUŞMUYOR?

Dünya kaynıyor, sebebi ise her 100 sene sonra dengeler değişiyor, dünya yeniden kuruluyor. İsrail’in huzuru için Ortadoğu’da güçsüz, bir lokmada yutulabilecek küçük küçük devletler oluşturulmaya çalışılıyor. Yine petrol ve doğalgazın bol olduğu coğrafyayı emperyal devletler bölüşmeye uğraşıyorlar.

ABD, AB ülkeleri ve İsrail güçlü Türkiye’yi güçsüzleştirecek, bölüp istediklerini yaptırabilmenin hedefindeler. Cumhuriyet Halk Partisi beğenelim, beğenmeyelim Türkiye’nin takip ettiği politikalar hakkında görüşlerini açıklıyor. Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi de görüşlerini dile getiriyorlar.

Meral Akşener ismi 1991’li yıllardan sonra duyulmaya başlandı. Bilhassa Tansu Çiller’in başbakanlığı döneminde bakanlıkta yaptı. 28 Şubat post modern darbe döneminin içişleri bakanıydı. Bilahare MHP’ye girdi. Sanırım iki dönem bu partide milletvekilliği, meclis başkanvekilliği yaptı. Yani siyasette 26 yıldır yer aldı. Tecrübeli diyebiliriz. MHP’yi ele geçiremeyince yeni parti hevesine kapıldı, aylardır kadrosunu kurup partisini kuramadı.

Kuracağı parti hangi düşüncede olacak? Türkiye şuan da yedi düvelle cebelleşiyor.

1- ABD, Irak’ta Barzani’ye devlet kurdurmaya çalışıyor. Suriye’de PYD, YPG’ ye silah veriyor devlet kurdurmayı hedefliyor. Türkiye’nin Akdeniz’e ve Ortadoğu ülkeleri yönüne önünü kesiyor.

2- Musul, Kerkük 100 yıl evvel vilayetimizdi, halen yüz binlerce Türkmen burada yaşıyor.

3- AB ülkeleri bizi ortaklığa kabul etmedikleri gibi diplomatik krizler çıkarıyorlar, ülkemizden kaçan teröristlere sahip çıkıyorlar, besliyorlar.

4- 15 Temmuz’da darbe teşebbüsü milletin gücüyle bastırıldı.

Daha bir sürü madde sıralayabiliriz. Meral Akşener ülkemizin yaşadığı olaylar hakkında bir fikir beyan etmiyor. Kendisi iktidarda olsa nasıl bir politika takip edecek? Millete düşüncelerini açıklamak mecburiyetinde.

Ya açıklanmıyor ya da açıklayamıyor. Fikri var ama açıklamıyorsa milletin benimsemeyeceğinden korkuyor olmalı. Veya ona destek veren güçler (varsa) takip edeceği politikaları önüne koymadılar onları bekliyor.

Seksen ihtilalinden evvel bir fikir ve ülkü üzerinde erişen ekip, Meral Akşener’in Türkiye siyaseti üzerinde fikirsizliğine nasıl tahammül ediyorlar, hala destekliyorlar mı ona şaşırıyorum.

Bu haber toplam 2294 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum