MEHMET ERDAL

MEHMET ERDAL

MESELE PARTİ MESELESİ DEĞİL, İYİ ANLAYALIM

MESELE PARTİ MESELESİ DEĞİL, İYİ ANLAYALIM

Türkiye tekrar seçime gidiyor. 7 Haziran seçimleri sonrası birinci parti olarak çıkan Ak Parti yeterli çoğunluğu bulamadı. Koalisyonda kurulamayınca da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabiriyle Tekrar seçime gidiyoruz.

7 Haziran seçimleri gösterdi ki,

Ak Parti ve diğerleri. Öyle bir zihniyet oluşturuldu ki, “Ak parti gitsin, ne olursa olsun” algısı meydana getirildi, bir kesim seçmen üzerinde de etkisini gösterdi. Mesele seçim değil, Ak Parti’yi yok etme çabası sarf edildi. Nedenlerini hepimiz farklı düşünür, ona göre sıralayabiliriz. Fakat dünya liderliğine soyunan bir liderin bu denli yıpratılmaya çalışılmasına çok şaşırmamak gerekir. Önemli olan bu partiyi yok etmeye çalışırken, kimlerle ortak hareket edildiğinin iyi gözlenmesi gerekir.

7 Haziran seçimleri gösterdi ki,

Güçler dengesinin çarkına çomak sokulması kimsenin işine gelmiyor. ‘Bu topraklarda benim de söz hakkım var’ haykırışlarını kimse hazmedemiyor. Uslu çocuk olur, söz dinlersen sırtını sıvazlıyorlar. Fakat “One minune” der, “Dünya 5’ten büyüktür” diye haykırırsan cümle alemin gözü üzerinde oluyor. Türk’ün yeniden şahlanışını, İslâm devletlerinin kurtarıcılığına soyunan bir Türkiye’yi hiç kimse istemiyor ve seçim sattı boyunca sürekli karalama kampanyalarıyla destek veriliyor.

7 Haziran seçimleri gösterdi ki;

 “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne karşı tavır ortaya koyanlar, çaldı, çırptı, hırsız söylemleriyle yıpratmaya çalıştı Ak Parti’yi. 7 Haziran seçimlerinde seçmene, “Ak Parti gitsin de, ne olursa olsun” vurgusu yapıldı. Ak Parti’nin %41 oyla alıp, birinci parti çıkmış olmasına rağmen hüzünlü duruşuna, %26, %17 ve %13 alanların sevinci vardı. “Birlikte iyi salladık”, sevinçleri insanın içini yaralarcasınaydı. Oy kaybından ziyade Ak Parti’nin hüznü, 7 düvelin ortaklarının bu denli cesaretlenmiş olmasınaydı. Güçler dengesinde “Biz de varız” diyen Türkiye’nin mimarlarının yanın da yer almayıp, kimlere hizmet edildiğinin farkın veya farkında olunmadan yer alışlarının hüznüydü Ak Parti’de ki hüzün.

7 Haziran seçimleri gösterdi ki;

Meseleye kuru bir particilik anlayışı olarak bakmayıp, tekrar seçimde 7 düvele karşı yapılacak mücadele de hangi safta yer alınacak bunun kararının verilme noktasına gelindi. Resme biraz daha uzaktan bakmamız gerektiği, Türkiye üzerinde oynanan oyunların daha net görülmesi imkanı sundu “Birlikte iyi salladık” cümleleri.

7 Haziran seçimleri gösterdi ki;

“Ak Parti gitsin de, ne olursa olsun” diyenlerin arka planlarını görme fırsatı doğdu necip Türk Milletine. Çözüm üretmeden, istemezük tavrının yanlışlığını gösterdi. Gezi olaylarında adı lazım değil birisi, “Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, siz hala anlamadınız mı? Hadi” demişti.

Evet, mesele parti meselesi değil, iyi anlayalım.

Bu yazı toplam 5728 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MEHMET ERDAL Arşivi
SON YAZILAR