Mevlid-i Nebi Haftası kutlanacak

Mevlid-i Nebi Haftası kutlanacak

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Müftü Ali Erhun, mesajında, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın birlikte kutlanacağına dikkat çekerek 29 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli programlar düzenleneceğini bildirdi.

Müftü Ali Erhun, konuyla ilgili yayımladığı mesajında, şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ekim ayının ilk (1-7 Ekim) haftasını 1986 yılından beri “Camiler Haftası” olarak, 2003 yılından itibaren de “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” adıyla kutlama faaliyetlerini devam ettirmektedir. Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimiz (s.a.s)’i daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmak amacıyla çeşitli programlar düzenlenecek " dedi.

Müftü Erhun, " Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Kur’an’la hayat bulan öğretilerinin aktarılamadığı her çağ, esasında bir cahiliye dönemidir. Dolayısıyla bugün, iman ve istikametten bahsedeceksek; çocuklarımızın, gençlerimizin ve toplumumuzun zihin ve gönül dünyasında var olan istikameti bir ömür sürdürmeleri noktasında katkı sunacak; tüm dünyayı yeniden istikamet üzere bir hayatla yani İslam ile buluşturacaksak bunu Peygamberimizin tüm insanlık için rahmet olan öğretileriyle yapabiliriz. Bugün, inanç zayıflığına hatta inançsızlığa düçar olmuş insanlara yardım edeceksek bunu Peygamberimizin davet metodunu örnek alıp onun eşsiz ahlakını kuşanarak sağlayabiliriz " dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının ‘Peygamberimiz, İman Ve İstikamet’ olduğuna değinen Müftü Ali Erhun, Mevlid-i Nebi Haftasıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftasının geçen sene olduğu gibi bu yıl da birlikte kutlanacağını belirtti.

Müftü Ali Erhun “Bu kapsamda 29.09.2023 tarihinde saat 12:00 da Kayı Boyu Camiin’de Kur’an Kerim ziyafeti ve Hatim Duası, aynı şekilde bütün camilerimizde de Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası yapılacaktır.

Diyanet Gençlik Merkezimizde, Aile ve Dini Rehberlik Merkezimizde (ADRM) ve camilerimizde bayanlara yönelik Mevlid Kandili programları yapılacak. 4-6 yaş Kur’an Kursları öğrencilerimiz, camilerimizi şenlendirecek ve Cami Çocuk Buluşmaları gerçekleştirilecek. Cezaevlerinde bayan ve erkek mahkumlara konferanslar düzenlenecek ve Mevlid-i Şerif programları yapılacak.

Bata türbelerimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, esnaflar, Sevgi Evleri, Huzurevleri ve engelli dernekleri ziyaret edilerek haftanın teması ‘Peygamberimiz, İman Ve İstikamet’ konusu işlenecek” dedi

Ayrıca haftanın konusunun ‘Peygamberimiz, İman Ve İstikamet’ olduğunu anlatan Müftü Erhun, “İstikamet, kişinin kendisinin belirlediği/belirleyebileceği bir ölçü olmadığı gibi, kendi doğrusu da değildir. İstikametin ölçüsünü belirleyen Yüce kitabımız Kur’an ve onu yaşanılır bir hayata dönüştüren Peygamber Efendimizin sünnetidir.

Bu itibarla, istikameti muhafaza etmek ve istikametten şaşmamak için hayat rehberimiz Kur’an’ın ve üsve-i hasene Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in doğru anlaşılmasının gerekliliğini ortaya koymak amacıyla çeşitli programlarla vatandaşlarımız bilgilendirilecek. Din görevlilerimiz ziyaret edilerek tecrübelerinden yararlanılacak. Merhum din görevlileri, hayırsever vatandaşlarımız ve aziz şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere ülke genelinde hatimler okunacak ve merasimler düzenlenecek. Bu vesileyle, kendini asil bir hayatın inşasına ve soylu bir gayenin ihyasına adayan; sorumluluk bilinciyle, ilim ve irfan donanımıyla, ahlak ve faziletiyle aziz milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden değerli din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Ahrete irtihal eden hademe-i hayrata Yüce Allah'tan rahmet diliyor, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ediyorum.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi haftasının Milletimiz ve İslam alemi için hayırlara birliğe ve kardeşliğe vesile olmasını Yüce Allah’dan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.