MHP saf dışı bırakıldı!

MHP saf dışı bırakıldı!

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından oluşan yeni belediye meclisi ilk kez toplandı.

Bilecik Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’nın başkalığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda komisyonlar kurularak üye seçimleri yapıldı.

Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, geçtiğimiz dönem 5’er kişiden oluşan komisyonların 3’e düşürülmesini teklif etti. Teklif CHP grubunun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve MHP gruplarından gelen itirazları dikkate almayan Melek Mızrak Subaşı komisyonların daha hızlı çalışması için bu yönde bir karar aldıklarını söyledi.

MHP’li Buket Köse ise komisyonlarda MHP grubundan üyelerin yer almayacak olmasının doğru olmadığını ifade etti. Bunun üzerine Melek Mızrak Subaşı da seçim sürecinde AK Parti ile beraber olduklarına atıfta bulunarak “AK Parti grubunun olması zaten sizinde olmanız gibi…” diye konuştu.

Gelinen süreçte, CHP’nin şeffaf, adil ve katılımcı demokrasi anlayışıyla girdiği seçim sürecinde kazandıktan sonra komisyon üye sayılarını düşürmesi abesle iştigal olarak yorumlandı.

Öte yandan, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen CHP’li Semih Şahin ise komisyonlarda her partiden temsilcinin yer alması adına hassasiyet göstermişti.

Bu haber toplam 2549 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum