MİHALGAZİ TÜRBESİ'NDE UTANÇ TABLOSU!

MİHALGAZİ TÜRBESİ'NDE UTANÇ TABLOSU!

Olana bakılmıyor, yeni yapılanda yıkılmak isteniyor!

Ahmet MEŞE
İnhisar'a bağlı Harmanköy'de bulunan Abdullah Mihalgazi Türbesi'ni ziyarete gelenler tuvalet sıkıntısıyla karşılaşıyor. Türbeye bağlı tuvaletin kullanılamaz hali ve kötü görüntüsü ziyaretçiler tarafından üzüntüyle karşılanıyor. Tarih ve kültür kenti olma yönünde ilerleyen Bilecik'in tarihi eserlerinin bakımsızlığı Bilecik kamuoyunu derinden yaralıyor. 
Öyle ki, geçtiğimiz günlerde Danıştay'dan bir heyet Mihalgazi Türbesi'ni ziyaret etti. Heyetteki bayanlar tuvalet ihtiyaçlarını gidermek istediklerinde karşılarına çıkan tabloya inanamadılar. Konuyla ilgili köy muhtarı Ahmet Irak hemen devreye girdi. Muhtar, tuvalet ihtiyacı olanları kendi evine götürdü. 
Mihalgaz Türbesi'nde yaşanan bu olumsuz durumla ilgili görüşlerini aldığımız Harmanköy Muhtarı Ahmet Irak, tuvaletlerin onarılması için yaptığı girişimlerin sonuçsuz kalmasından dert yandı. Muhtar Irak,"Türbeye bağlı tuvalet maalesef  7-8 yıldır bu kötü haliyle duruyor. Çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Yetkililere müracaat ettim, hiçbir cevap alamadım. Kapısı yok, suyu yok, lavabosu yok. Çok büyük sıkıntı içindeyiz" dedi. 
OLANA BAKILMIYOR, YENİ YAPILANDA YIKILMAK İSTENİYOR!
Öte yandan, Mihalgazi Türbesi'ne bağlı tuvaletin bakımı yapılmazken, köyde bulunan diğer tarihi Hatip Abdullah Camii'nin yanına yapılan yeni tuvaletlerin ise yıkılmak istendiği iddia ediliyor. İnhisar Kaymakamlığı'nın tuvaletlerin hazine arazisine yapıldığı iddiasıyla tuvaletleri yıkacağını belirttiği öne sürülüyor. 
Vatandaş soruyor 'Devletin yaptığı kullanılmayan tuvaletlerin hali ne olacak?' diyor. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 10365 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.