ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

Millet Erdoğan dedi, neden muhalefet demedi!

Millet Erdoğan dedi, neden muhalefet demedi!

Meral Akşener'in seçim sloganlarından biri "Tarih yazacağız" idi. Tarih yazıldı, yazan Akşener'in İyi Partisi değil millet, seçmen sandığında yazdı, "Ben ne dersem o olur" dedi.

Millet, nesil değişse de hafızasına kaydettiğini unutmuyor. Sultan II. Abdulhamid'i devirmek için uğraşanlarda "Abdulhamid devrilsin de sonrasına bakarız" diyenler on yıl içinde imparatorluğu kaybettiler. Ama millet çok sevdiği Sultanının arkasından hiçbir şey yapamamanın üzüntüsünü yaşadı.

CHP'nin tek parti iktidarı döneminde çektikleri zulmü unutmayan Türk Milleti, Demokrat Partiyi 1950 yılında iktidara getirdi. Menderes'in 10 yıllık Başbakanlığında rahatlayan millete, o rahatlığı çok görenler O'nu arkadaşlarıyla idam ettiler. Halk yine arkasından bir şey diyemedi, üzüntüsüyle yaşamaya devam etti.

Erbakan'a Turgut Özal'a yapılan zulümleri 40 yaşının üzerindeki herkes bilir. Dedikya nesil değişse de, Millet tarihte yaşananları hafızasına kaydediyor.

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Ak Parti'yi, kurulduğunun üzerinden iki yılı dolmadan iktidara getirdi. O günden bugüne referandumlar dahil hiçbir seçimi kaybetmeyen Erdoğan ve partisi son seçimde Erdoğan ve partisini bile ayrı tuttu. Erdoğan'ın samimiyetini o kadar çok inandı, Ak Parti seçimlerden birinci parti çıksa da, Erdoğan her seçimde partisinden yüksek oy aldı. Son seçimde Erdoğan partisinden, 17 puan fazla oyla seçildi.

2. Tur oylamayı rakibi Kılıçdaroğlu'ndan 4 puan önde bitiren Erdoğan'a millet;

1- Cumhurbaşkanlığı sistemini benimsedim. Yeter ki meydana gelen gözle görünen aksaklıklarına önlemini al,

2- Muhalefetin "kendine yakın olanlara ihale veriyor. Zenginler çetesi oluşturdu" yalanlarına inanmıyorum. Yollar, köprüler, tüneller, havayolları, hızlı trenleri yapmaya devam et, sen çalıştıkça ben rahatladım, yanındayım,

3- HDPKK'ya karşı verdiğin mücadeyi takdirle karşılıyorum. 40 yıldır 40 bin şehit verdik. Bir o kadar daha veremeye hazırız yeter ki kökünü kazı,

4- İHA'lar, SİHA'lar, uçak yapılması için verdiğin desteği takdirle karşılıyorum. Silah sanayisinde yerlilik oranını yüzde yirmilerden yüzde 80'lere çıkarttın yüzde yüzlere çıkarman için desteklemeye devam ediyorum, 5- Soğan, patates millet aç aç diyenlere, yerli otomobil, TOGG, yerli tren yapmakla cevap verdin. Her ne kadar milleti enflasyonlara ezdirmemek için destek versen de enflasyonu bitirmeni istiyorum. Makinalaşma çalışmalarını destekliyorum.

Kıbrıs, Azerbaycan, Libya, Suriye'nin içinde terörü bitirme politikalarını, mavi vatan politikalarını, doğalgaz, petrol, güneş enenjisi, rüzgardan enerji üretimini, baraj çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Böyle çalıştıkça hep arkandayım, destekliyorum" dedi.

Millet, sandıkları patlattı.

Muhalefet CHP yüzde 25'i geçmeyen oyuyla 60 seneyi aşkın tek başına iktidara gelemedi. Yamalı bohça misali bir birini benzemezleri bir masada toplayarak iktidara gelmeyi denese de millet inanmadı, güvenmedi. Peki neden güvenmedi.

1- Millet HDPKK'yı kimin yanında görürsem ona iktidarı vermem dedi ve vermedi.

2- İHA'lara, SİHA'lara karşı olanlara, biz uçak, otomobil, ağır sanayi yapamayız diyenlere,

3- Libya'da, Suriye'de, mavi vatanda, Azerbaycan'da ne işimiz var, Kıbrıs'tan askerimizi çekeceğiz, dış politikamızı 180 derece değiştireceğiz diyenlerin politikalarını tasvip etmedi.

4- Muhalefetin her yapılan hizmete karşı gelmesini sevmedi. "Sen benim rahat etmemi neden istemiyorsun, yol yapılıyor ben geçiyorum, hızlı tren işliyor ben en hızlı şekilde yolculuk yapıyorum" karşı çıktığın her çalışma yapılmasa ben zarar görüyorum" düşüncesini sandıkta cevapladı.

5- 180 derece dış politika değişikliğini onaylamıyorum. Bu yanlış politikalarına devam ettikçe benden oy bekleme. 60 yıl değil 120 yıl bile iktidar yüzü göremezsin dedi.

Daha yazılacak çok konu olsa da bir köşe yazısına bu kadar işlenebilir, okuyucularımın bana hak vereceğini sanıyorum.

Bu yazı toplam 1869 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR