MİLLİ ZAFERİN YIL DÖNÜMÜ

MİLLİ ZAFERİN YIL DÖNÜMÜ

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü dolayısıyla tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de bir dizi anma etkinlileri düzenlendi. Bundan tam 2 yıl önce Türk Milleti’nin yazdığı kahramanlık destanı anılarak, şehit ve gazilerimize dualar edildi. 

ERTUĞRUL’UN OCAĞI SAPASAĞLAM
15 Temmuz’u anmanın yanısıra anlamak ve gelecek nesillere aktarmak adına birçok etkinlik gerçekleştirildi. Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri Ertuğrul’un ocağı Bilecik’ten bir kez daha hainlere meydan okundu. Bilecik, 1 dolara kendini ve vatanını satanlara karşı Milli Zafer’in yıldönümünde adeta tek yürek oldu. 

galeri-yol.jpg

milli-zaferin-yil-donumu1.jpg

Akşam saat 20:00 da Cumhuriyet meydanında gerçekleşen programa Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Başsavcı Cuma Çoban, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, vali yardımcıları, parti ve kurum temsilcilerinin katılım gösterdi. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı ardından kuran-ı kerim tilaveti okundu ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

milli-zaferin-yil-donumu2.jpg

BİR BAYRAK DÜŞÜNÜN HER ZERRESİNE NİCE CANLAR VERİLMİŞ
Kürsüye gelen Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can : "Bir vatan düşünün hamurunda sevgi var saygı var huzur hoşgörü ve adalet var. Bir devlet düşünün sınırları aziz ecdadımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş. Bir bayrak düşünün her zerresine nice canlar verilmiş, bir millet düşünün bu saydıklarımızın hepsi için ömründen geçmiş canını vermiş. İşte biz böyle bir devlete böyle bir aziz millete böyle bir cennet vatana böyle bir şanlı bayrağa sahibiz" diyerek bu vatan uğrunda canlarını bir an düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yaad ettiğini ifade etti.

milli-zaferin-yil-donumu3.jpg

TÜRK MİLLETİ BU HAİNLERE FIRSAT VERMEMİŞTİR

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, “15 temmuz Cumhuriyeti, demokrasiyi hiçe sayan, seçilmiş iradeyi devirmek için kendi milletine kurşun sıkan, zırhlı araçlarla ezen, silah arkadaşını, amirini, komutanını, gözünü kırpmadan vuran hainler tarafından ülkemize darbe teşebbüsünün yapıldığı gündür. Türk milleti bu hainlere fırsat vermemiştir. Evinde rahat oturmaktansa ülkesi için demokrasi için, geleceği için ölmeyi göze alarak alanları doldurmuştur. 15 Temmuz gecesi Türk milleti, silahtan, toptan, tanktan korkmamıştır. 15 Temmuzu unutmayacağız unutturmayacağız. Vatanımıza milletimize kast eden hainlere fırsat veremeyeceğiz.” dedi.

galeri-yol.jpg

milli-zaferin-yil-donumu4.jpg

HİÇ KİMSE ENGEL OLAMAYACAKTIR

AK Milletvekili Yağcı, “Bu akşam bir tarihin önemli olayı anmak için toplandık. Bu rastgele bir gün değil 15 Temmuz 2016 tarihi iktidarda olan birilerini, birilerinin indirmek için yapmış oldukları bir eylem değildir. Bu bir milletin medeniyet yolculuğuna engel olmak için kurulmuş hain bir pusunun adıdır. Bizler Mustafa Kemal Atatürk gibi Recep Tayyip Erdoğan gibi her  zaman çağına mührünü vuran dünya liderlerini yetiştirdiğimiz sürece Ömer Halis Demirlerimiz olduğu sürece bu milletin kutlu yürüyüşüne medeniyet yolculuğuna hiç kimse engel olamayacaktır." ifadelerini kullanırken zorlu bir sınavdan çıkan ülkemizin daha da sağlamlaştığını ayrım gözetmeksizin birlik ve bütünlük ile daha emin hedeflere ilerleneceğini belirtti.

milli-zaferin-yil-donumu5.jpg

UNUTURSAK KANIMIZ KURUSUN

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Aliya İzzetbegoviç'in türklere yazdığı mektubu vurgularken, “15 Temmuzu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. And olsun ki unutmayacağız, unutursak kanımız kurusun. Ne Yemen’i unuturuz, ne Çanakkale’yi, ne Filistin’i, ne Bosna’yı ve nede Açe'yi. Ne 27 Mayısı unuturuz, ne 12 Mart’ı, ne 12 Eylül’ü, ne 28 Şubatı ve ne de 15 Temmuzu. İki yıl önce bu gece hain darbecilere karşı arslanlar gibi dim dik durarak şehadet şerbetini içen 248 şehidimizi ve 2 bin 196 gazimizi de unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Toprak eğer uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatandır. Bu bayrak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bayraktır. Bu millet şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde millettir ve devletimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dimdik ayaktadır. Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize selam olsun" dedi.

milli-zaferin-yil-donumu6.jpg

Program mehteran göstersinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayın bağlantısıyla devam etti. Bilecik Halkı canlı yayında Erdoğan'ı yer yer hüzünlü yer yer çoşkulu bir şekilde takip etti.

milli-zaferin-yil-donumu7.jpg

15 Temmuz Şehitler Kuran Kursu'ndaki minik öğrencilerin orotoryo gösterisi ve Gençlik Spor öğrencilerinin spor gösterileriyle devam eden programda kürsüye gelen 15 Temmuz Gazisi Şükrü Kintaş o geceyi yaşadığı tüm ayrıntılarıyla Bilecik Halkına aktardı ardından 15 temmuz darbe belgeseli yayınlandı. Kuranı kerim tilavetinin ardından 81 ilde tüm camilerde selalar okundu, sahneye gelen Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş'un duasının ardından  nöbet devam etti. Halka ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunuldu.

milli-zaferin-yil-donumu8.jpg

galeri-yol.jpg

milli-zaferin-yil-donumu9.jpg

milli-zaferin-yil-donumu10.jpg

Kaynak:M.Bahadır ORAL

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.