MİLYONLARA MÜJDE! HÜKÜMETTEN DEV DESTEK

MİLYONLARA MÜJDE! HÜKÜMETTEN DEV DESTEK

Hükümet, dezavantajlı vatandaşlara yardım elini uzatarak yoksulluğa savaş açarken, dar gelirli vatandaşlar için de hayata geçirdiği nakit transferleriyle milyonlara umut kapısı oldu. Yalnızca geçtiğimiz yıl 3.2 milyon ailenin yararlandığı gıda, eğitim, sağlık ve şartlı nakit transferlerini içine alan sosyal yardımlarla 25 milyarlık kaynak dar gelirli vatandaşlara ulaştırıldı.

ÖĞRENCİLERE DESTEK Şartlı sağlık yardımlarından bebeği 12 aylık olana kadar 2 ayda bir, 12 aydan 6 yaşa kadar da 6 ayda bir olmak üzere anneler faydalanırken, şartlı nakit yardımlarından yaklaşık 2 milyon dar gelirli öğrenci faydalandı. Gıda yardımları ise başta terör mağduru olan aileler olmak üzere acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere ailelere ulaştırıldı.

SESSİZ DEVRİM Türkiye, 16 yıllık sosyal yardım programlarıyla da `sessiz devrim` gerçekleştirerek yoksulluk oranını en çok azaltan ülke oldu. Sosyal yardımlara 2002`de 1.3 milyar liralık kaynak ayrılırken, 2017 yılında 36 milyar, son 16 yılda ise toplamda 240 milyar liralık sosyal yardım yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1192 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.