ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

MİSAFİRİMİZ VE İSTEĞİ

MİSAFİRİMİZ VE İSTEĞİ

Geçen hafta Cuma günü aslen Bilecik Kurtköy’den, Bursa’da ikamet eden H.Hafız Mustafa Kavurmacı arkadaşı ile birlikte misafirimiz oldular. Kavurmacının arkadaşı Nejat Yahya Bursa’nın tanınmış sanayici isimlerinden Sönmez Holdingte yöneticilik yapmış. Kendilerinin ifadelerine göre Bursa’da metfun Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Beyazıt, Mehmet Çelebi ve din büyüklerini her zaman ziyaret ettiğini buna rağmen içinde bir eksiklik hissettiğini söyledi. Tarihin, yani Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu, manevi kurucusu Şeyh Edebali’yi, Kayı aşiretinin son beyi Ertuğrulgazi’yi, Osmangazi’nin bacanağı, Osmanlı İmparatorluğunun ilk kadısı Dursun Fakih’i ziyaret etmek istediğini ve içinde hissettiği eksikliği gidermek istediğini, ayrıca Hafız Mustafa Kavurmacı gibi değerli bir hafızın doğduğu ve o köyde bir hoca efendinin 90 tane hafız yetiştirdiği köyü olan Kurtköy’ü görmeyi merak ettiğini belirtti. 
Şeyh Edebali’yi Cumadan evvel ziyaret ettik. Edebali Kültür ve Araştırma Dernek Başkanı Arif Durmuş bey ile karşılaştık, misafirimizle ilgilendiler, mermer üzerine yapılmış Osmanlı arması hediye ettiler. Bu güzel jeste misafirlerimiz çok memnun oldular. Giderken de Arif Bey’e yine teşekkürlerini ifade etmemi söylediler. Arif Bey ile geç görüşürsek yazımla bu isteği yerine getirmiş olayım.
Misafirimiz Nejat Bey’in bir isteğini yazımda dile getireyim. Gerçi kendisine bu isteğini yazıya dökerek bize göndermesini istedim. Gelirse onu da yine yayınlayacağım.
İsteği şu, Orhangazi Camii’nin önüne 8-10 metre mesafede elektrik direği var. Caminin önünde görüntüyü bozduğunu ve bunun kaldırılmasını istediler. 
OEDAŞ Müdürlüğünü yapan nazik, kibar ve bulunduğu makama, koltuğunu doldurduğuna inandığım Ali Bey mutlaka bu isteği inceleyerek gereğini yerine getireceğine inanıyorum. 
Misafirimle ziyaretimizi gerçekleştirirken Bursa’dan kalabalık kafile geldi. İlimizin turizm açısından ilerleme kaydettiğini gördüm. Ayrıca Belediye’nin temizlik ve rehberlik bakımından çok mesafe kaydettiğini ifade edeyim. 
Bizim ziyaret ettiğimiz sırada bir vatandaşımızın şikayetini ilgililerin dikkatine sunmak istiyorum. Ertuğrulgazi Türbesi’nin akşam saat 18:30 da kapandığını söyledi. Günlerin kısa olduğu dönemler için bunun normal olacağını, uzun günler için erken olduğunu, akşam saat 20:00’a kadar türbenin açık olmasını belirten vatandaşımızın arzusunu da bu vesileyle duyurmuş olayım.

 

 

Bu yazı toplam 2605 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR