Mücahid Erdal, Anadolu’dan Karabağ’a Medya Forumunun 2’nci gününde

Mücahid Erdal, Anadolu’dan Karabağ’a Medya Forumunun 2’nci gününde

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’ın da davetli olduğu, “Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye Azerbaycan Medya Forumu” ikinci gününde devam etti.

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal’ın da davetli olduğu,  “Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye Azerbaycan Medya Forumu” ikinci gününde devam etti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Yayıncılar Derneği, Yeniçağ Medya Grup ve ATEV işbirliğinde Azerbayacan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen “Anadolu’dan Karabağ’a Türkiye Azerbaycan Medya Forumu”nun 2’nci gününde açılış töreni gerçekleştirilerek iki farklı panel düzenlendi. 

mucahid-erdal1.jpg

Bakü Central Park Hotel’de düzenlenen forumun açılışında ilk olarak Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Azerbaycan Türkiye Evi Başkanı Tenzile Rüstemhanlı açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Daha sonra T.C. Bakü Büyükelçisi Cahid Bağcı ile Medya Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Ahmet İsmayılov selamlama konuşmalarını yaptı. 

Konuşmaların ardından Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün moderatörlüğünde “Karabağ Zaferinde Azerbaycan-Türkiye Medyasının Rolü” başlıklı panel düzenlendi. Panele, Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, TV yorumcusu Güngör Yavuzaslan, Takvim Gazetesi Köşe Yazarı Ekrem Kızıltaş, Real TV Genel Yayın Yönetmeni Mir Şahin ve Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli konuşmacı olarak katıldı. 

Forumun devamında “Türk Dünyası Medya İşbirliği Arayışları” başlıklı ikinci panel düzenlendi. Gazeteci Emin Pazarcı’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Türkiye Gazetesi Yazarı Rahmi Er, Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Aflatun Amaşov, İpekyolu Kamu Diplomasisisi Teşkilatı Başkanı Seyfullah Türksoy, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı ve KonTV Haber Müdürü Yaşar Toy konuşmaları ile katkı sundu. 

mucahid-erdal2.jpg

Panellerin sona ermesinin ardından Diaspora Bakanı Fuad Muradov ziyaret edildi. 

Gazetemiz Sahibi Mücahid Erdal, forumun 2’nci gününe ilişkin izlenimlerini aktarırken oldukça verimli iki panel gerçekleştirdiklerini ifade etti. Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı Aflatun Amaşov ile yaptığı ikili görüşmeye değinen Mücahid Erdal, Türkiye ve Azerbaycan medyasının Karabağ Zaferi’nde gösterdiği dik duruş ve ortak tavrın önemine ilişkin sohbet ettiklerini bildirdi. 

Mücahid Erdal, forumun bugüne kadarki bölümünü değerlendirirken "Medya forumu benim ifademle enformasyon muharebesi. Ülkelerimiz için çok faydalı." ifadesini kullandı. İki ülke arasında medya ilişkilerinin kurumsallaşması adına önemli adımlar atıldığını kaydeden Erdal, Bakü’deki temaslarına ilişkin detayları önümüzdeki günlerde köşe yazılarında ele alacağını söyledi. 

mucahid-erdal3.jpg

Bu haber toplam 1226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.