“MÜDÜR BEY TERBİYECİ BAŞI MI?”

“MÜDÜR BEY TERBİYECİ BAŞI MI?”

“Pazaryeri ilçe Özel İdare Müdürü “Sen kötü adamsın, sen adisin, seni köyde yaşatmayacağız” deme hakkını nereden cesaret alarak söylüyor?”

“Tapulu arazim olan evimin bahçesine girerek çukur açılıyor, su borularım kesiliyor, hem de bu olay ikinci defa tekrarlanıyor. Burası evim sayılır: “Devlet nerede” diyorum.

“Son aylarda dört kaymakam değişti, hepsine şikayetlerimi aktardım. Bana haklı olduğumu söylediler. Değişen bir şey yok.”

1-226.jpg

Pazaryeri Ahmetler köyünde akıllı su sayacı takılma şartı getirilmesi köydeki tartışmaları hızlandırdı. Köy halkından Ali Şen başından geçenleri gazetemize şöyle anlattı: “Bundan 45 gün evvel içme suyu akıllı saatlerin değişimi için ilçe özel idaresinden yetkililer geldi. Kendisini özel idarenin avukatı olduğunu söyleyen biri: “Eski saatlerin akıllı saat ile değiştirmeye mecbursunuz” dedi.

Pazaryeri ilçe özel idare müdürü Mustafa bey açıklama yaparken konuyla ilgili bir şey sormak istedim. Fakat sormama fırsat vermeden “Sen kötü adamsın, sen adisin, seni köyde yaşatmayacağız” dedi. Sayın müdür terbiyeci başı mı? Benim adi kötü adam olduğuma nasıl karar veriyor? Köy halkının içinde böyle hakaret etmeye ne hakkı var? Ben bu köyün yerlisiyim, ata yadigarı köyümde beni yaşatmamakla tehdit etme hakkını nereden alıyor?

İlçe özel idare kepçesi bana haber vermeden geliyor benim tapulu evin bahçesini kazıyor. Su şebekesinin borularını koparıyor. Aradan birkaç gün sonra geliyor, açtığı çukuru kapatıyor. Bilhare yine gelip tapulu mülkümün içini kazıyor. Burasının benim evimden farkı yok mahkeme kararı olmadan özel mülke nasıl giriliyor? Kanunlar nerede? Devlet nerede demeye hakkım yok mu?

2-212.jpg

Bütün bu yaşadıklarımı ilçe kaymakamlarına çıktım anlattım. Son aylarda 4 kaymakam değişti.  Hepsi bana haklı olduğumu söyledi. Değişen bir şey yok. Akıllı saat takma mecburiyeti Bilecik’te, Bozüyük’te ilçem Pazaryeri merkezde var mı? Yok! Köylerde niye var? Saat arızalı olur değiştirmek mecburiyetinde kalınıyorsa akıllı saat takma mecburiyetini uygulasınlar. Vatandaşın arızalı olmayan saati için hiç yoktan neden masraf çıkartılıyor? Ben ve köyümün diğer fertleri iki aydır haksız bir uygulamanın çilesini çekiyoruz. Allah aşkına diyorum sesimizi duyan yetkili arıyorum. Müfettiş istiyorum” dedi. 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4322 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum