MÜDÜR DURMUŞ, KAHVE KAHVE GEZİYOR

MÜDÜR DURMUŞ, KAHVE KAHVE GEZİYOR

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, merkez Pelitözü Mahallesinde bir kahvede oturan erkek velilere Kah Veli Bilinçlendirme Eğitimi vererek, "Kahvehaneye bayanların girmesi çok alışagelmiş bir durum değil, ama biz velimiz nerede olursa olsun yanlarına gideriz" dedi. 

Türkiye'nin ilk başörtülü İl Milli Eğitim Müdürü olan Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü yardımcıları, okul müdürleri ve konularında uzman rehberlik öğretmenleri ile bir kahvede erkek velilerle buluşarak onlara "Veliler ile Kahvehane Sohbetleri Projesi" kapsamında Kah Veli Bilinçlendirme Eğitimi verdi. Kahvede toplanan yaklaşık 50 kişiye seslenen İl Müdürü Durmuş, okullarda babalardan daha çok anneleri ağırladıklarını söyledi. Kahveye gelerek babalarla bir çay içmek istediklerini anlatan Durmuş, sözlerine şöyle devam etti;

kahve-kahve-geziyor2.jpg

"Zaman, zaman okullara velilerimizi biz davet ediyoruz, ama işlerinizin yoğunluğu sebebiyle genelde babalarımızı biz okulda ağırlayamıyoruz. Daha çok annelerimizi ağırlayabiliyoruz. Ama bir çocuğun güven duygusu hissedebilmesi ve sorumluluk duygusunu alabilmesi en büyük faktör baba. Babayla eğer aralarındaki hukuku güzel olursa çocuk da daha güvenilir bir ortamda daha sorumluluk duygusu gelişmiş olacak. O yüzden istedik ki biraz çizgi dışı bir davranış olarak oldu ama daha önce Osmaneli ilçemizde böyle bir etkinliğimizi yaptık. Kısmet olursa ilimizde 12 mahallemizde de böyle babalarla beraber bir arada olacağız. İnşallah rehber öğretmenlerimiz güzel bir hazırlık yaptılar sizin için. Sizlere sunum yapacaklar. Ama dediğim gibi burada asıl maksadımız sizlerle bir arada olmak" dedi.

"Çok uzun süre teknolojinin başında kalarak bağımlı oluyorlar"

Kahvedeki erkek velilere çocuklarının günümüzde karşılaşacağı tehlikelerden bahseden İl Müdürü Durmuş, "Günümüzde maalesef daha gözlerini açıp yürümeye başlayan bebeğimizden başlayıp yetişkinlerimize varana kadar yoğun bir teknoloji kullanımı var. İstedik ki bu teknolojik kullanımda interneti bilinçli kullana bilmeleriyle alakalı bir bilgilendirme yapalım. Çocuklarımızın arkadaş çevresini okullarda, evlerde ve sokaklarda kontrol edebiliyoruz ama sosyal çevresindeki arkadaşlarını kontrol edemiyoruz. Güvenli bir internet kullanmadığı takdirde gerek uygun olmayan kişilerle chat üzerinden görüşmeler tanışmalar ve daha sonra ailelerimizi üzen vak'alarla karşılaşabiliyoruz. İstismar vak'alarıyla karşılaşabiliyoruz. Çok uzun süre teknolojinin başında kalarak bunlara bağımlı olup teknoloji bağımlısı akabinde madde ve alkol bağımlılıklarıyla diyalog kurabileceği insanlarla tanıştıkları süreçler var. Bu konuda uzman rehber öğretmenlerimiz size sunumlar yapacaklar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda çocuğunuzda hangi durumlarınız gerçekleşir. Kime başvurmamız gerekir size bir yönlendirme yapacağız. Çünkü biz eğitim camiası olarak diyoruz ki eğitimde kaybedilecek hiç bir fert yoktur" dedi.

kahve-kahve-geziyor3.jpg

"Kahvehaneye bayanların girmesi çok alışagelmiş bir durum değil"

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, katılımcılara dünyanın en iyi anne ve babaları olabileceklerini, dünyanın en iyi evlatlarını yetiştirebilecekleri ama çevresel faktörlerin çocukları bazen bozduğunu belirtti. Durmuş, "Hep beraber iyi olacağız, hep beraber güzel ahlaki değerlerimizi koruyacağız ki toplum içinde hep birlikte daha güzel bir şekilde yaşayalım. Bu niyetle yola çıkılmış bir çalışmaydı dediğim gibi kahvehaneye bayanların girmesi çok alışagelmiş bir durum değil ama biz velimiz nerede olursa beraber yanlarına gideriz. Burada bugün okul müdürleri arkadaşlarımda var. Tekrar ev sahipliğinden dolayı mahalle muhtarımıza ve siz Pelitözlülere teşekkür ediyoruz. Biz inanıyoruz ki Bilecik'te her bir insanımızla beraber velimiz ile beraber eğitim camiası olarak kenetlendiğimizde bizim toplumda kaybedeceğimiz hiç bir öğrencimiz olmayacaktır. Çünkü en kötü acı evlat acısıdır. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın. İstiyoruz ki biz evladımızı kaybetmeden yapmamız gerekeni yapalım. Onunla birlikte başaralım arzu ediyoruz" dedi.

"Çocuklara lütfen karne hediyesi olarak böyle ahım şahım hediyeler almayın, onlarla vakit geçirin"

Son olarak kahvede kendisine vakit ayıran erkeklere öğrencileri adına teşekkür eden İl Müdürü Durmuş, "Bir de önümüzde yaklaşan Şubat tatilimiz var. Çocuklara lütfen karne hediyesi olarak böyle ahım şahım hediyeler içerisine girmeyin. Onlarla vakit geçirmeyi deneyin. Gününüzde sadece bir 15 dakika da olsa yarım saat de olsa çocuğunuzla vakit geçireceğiniz zamanlarını olsun. Yarın çocuk sizleri hatırladığında onda anılar biriktirin istiyoruz. Tatilde çocuklarınıza en güzel verebileceğiniz hediye onlarla geçireceğiniz vakittir diyoruz. Bu gerek beraber bir yürüyüş olur, balık tutma olabilir futbol oynayabilirsiniz ama izin verirseniz biz okullarımızda baba oğul futbol turnuvaları kız anne voleybol turnuvaları düzenleyeceğiz. Şimdiden bu etkinliğimiz başladığında hepinizi bu etkinliğimize davet ediyoruz. Yaş sınırımız yok. İster 50 olsun ister 40 olsun ister 70 olsun. Ben gencim oynayabilirim diyen herkesi bekliyoruz. Ben tekrar değerli vaktinizden bize ayırdığınız için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Velilere anket dağıtıldı

Konuşmanın ardından katılımcılara üzerinde "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere yaptığımız 'Kah Veli Bilinçlendirme Eğitim etkinliklerinin kalitesi daha fazla yükseltilmesini ve sizlere daha yararlı olmasını sağlayabilmek için vereceğiniz geribildirimler bir sonraki etkinliğin amacına uygun olmasına yardımcı olacaktır. Lütfen aşağıdaki ankette bulunan ifadelere ne kadar katıldığınızı işaretleyin" yazılı Katılımcı Anketi dağıtıldı.

kahve-kahve-geziyor4.jpg

Kahvede madde ve teknoloji bağımlılığı eğitimi verildi

Son olarak Osmaneli Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Elif Çimen tarafından çocuğun eğitiminde ve okul başarısında babanın rolü, sağlıklı bir ailede babaya düşen görevlerin neler olduğu, madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı olan çocuklara karşı alınacak önlemler, çocuklardaki davranış ve uyum problemlerinde babanın desteğinin olumlu etkileri, öğrencilere güzel ahlak, dürüstlük, yardımseverlik, dayanışma ve arkadaşlık duygularının kazandırılmasının önemi konularında velilere slayt şeklinde sunum ve bilgilendirmeler yapıldı. 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 3343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum