Müftü Erhun, yaz Kur’an kursu kampını ziyaret etti

Müftü Erhun, yaz Kur’an kursu kampını ziyaret etti

Bilecik Müftüsü Ali Erhun, Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Yazımda Kardeşlik Var” projesi kapsamında Müftülüğümüzce, kız öğrencilere yönelik Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı düzenliyor.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız Pansiyonunda İl Vaizi Kudret Koçyiğit koordinesinde 50 öğrencinin katılımıyla Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı başlatıldı.

İl Müftümüz Ali Erhun, Kampın ikinci gününde öğrencileri ziyaret ederek derslerine katıldı.

Müftü Ali Erhun, Bilecik’te ilk defa “Yatılı Yaz Kur’an Kursu Kampı” projesinin uygulandığına değinerek “Diyanet İşleri Başkanlığımızın “Yazımda Kardeşlik Var” projesi kapsamında ilk defa ilimizde başlattığımız Yatılı Yaz Kur’an Kursu kampında, başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere ayet ve hadisleri anlama, güncel fıkhi meseleler, peygamberler hayatı, İslam Ahlakı eğitimleri ile akıl zeka oyunları, gezi ve sportif alanlarda bir dizi etkinlik planlandık. Kampımızda, adalet, şefkat ve merhamet merkezinde teşekkül etmiş medeniyetimizin bize bıraktığı mirası sizlere en güzel şekilde anlatmaya gayret edeceğiz. Yaz okulumuz, zihin ve ahlak kirliliğinden arınmış, toplumuyla, inancı örf ve adetleriyle, en önemlisi kendisiyle barışık bir neslin yetişmesine katkı sağlayacak inşallah” dedi.

Müftü Ali Erhun öğrencilere hitaben “Çocuklar! Burada bir ömür boyu kullanacağınız temel bilgileri en güzel şekilde öğreneceksiniz. Öğretmenleriniz sizlere abdest almayı, namaz kılmayı ve dinimizin diğer güzel ibadetlerini, ahlakının öğretecekler. Burada öğrendikleriniz bilgiler hayatınızda sizlere ışık tutacak. Öğretmenlerinizi iyi dinleyin ve onlardan en güzel şekilde yararlanın” dedi.

Proje sorumlusu İl Vaizi Kudret Koçyiğit “Yaz okulunda öğrencileri her alanda gelişimine destek olacaklarını belirterek “Öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek; bilgi, ahlak, erdem, estetik; adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla 10 günlük kamp düzenledik. Kampımızda başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere inanç ve ibadet esasları, ahlak eğitimi, zeka ve akıl oyunları, izcilik eğitimi, kültürel geziler ve sportif faaliyetler yapılacak. Düzenlediğimiz bu eğitimlerimiz, öğrenciler için inşallah unutulmaz birer anı olacak. Yatılı Yaz Kur’an Kursu kampımızın organizasyonunda bizlere her aşamada desteğini esirgemeyen İl Müftümüz Ali Erhun hocamıza, Kur’an Kursu öğreticilerimize, Genç TDV gönüllülerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.