MUHALEFET BORUSUNU ÖTTÜRDÜ

MUHALEFET BORUSUNU ÖTTÜRDÜ

İl Genel Meclisinin Mayıs ayı oturumlarında gündeme gelen Organize Sanayi Bölgelerinin mütevelli heyet seçimlerinde; Oğuz Sertler’in Ak Parti’ye ihanet ederek muhalefetin desteği ile Meclis Başkanlığı’nı kazanmasını fırsat bilen muhalefet, OSB yönetimlerinin seçimle belirlenmesini talep etmişti.

Mecliste çoğunluğu kaybeden Ak Partili meclis üyeleri OSB yönetimleri için kendisi bir liste yaparak dönemin Valisi Ahmet Hamdi Nayir’e onaylatmıştı. Muhalefet ise mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bunun üzerine Bilecik İl Genel Meclisi 23 Aralık 2016 Cuma günü olağanüstü gündem ile basına haber vermeden toplandı.

İl Genel Meclis Üyelerinin mütevelli heyetine girmeleri durumunda aylık 2500 TL. getirisi olan ve tüm mücadelenin meclis üyeleri açısından en önemli konu olarak nitelendirilen gündem maddesi basına haber vermeden, anlaşarak nihayete erdirildi.

Buna göre AK Parti, CHP ve MHP’nin toplam 20 meclis üyesi OSB’lerin mütevelli heyetlerine girmiş oldu.

Olan bürokratlara oldu..

İl Genel Meclis toplantılarının Mayıs ayı 4. Birleşiminde Oğuz Sertler’in ihanetine güvenen muhalefet meclis üyeleri OSB mütevelli heyet belirlenmesinde, ısrarla İl Genel Meclis Üyeleri tarafından oylamayla yapılmasını isterken; mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası 23 Aralık 2016 tarihinde gündeme gelen OSB mütevelli heyet seçimlerinde muhalefet oylama istemediği gibi iktidar ve muhalefet anlaşarak tamamı OSB yönetimlerine girdi. Ancak OSB’lerde yer alan birim müdürleri yeni yönetimlerde yer almadı. Böylece birim müdürlerinin OSB’lerden aldığı 2500 tl’yi de İl Genel Meclis Üyeleri alacak.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum