ÇAĞLA CANBAZ

ÇAĞLA CANBAZ

Muhalefet Bozüyük'te kükredi, AK Parti ise hala sessiz

Muhalefet Bozüyük'te kükredi, AK Parti ise hala sessiz

Bu sözler biraz ağır olmadı mı Sayın Vekilim? Geçtiğimiz hafta Bozüyük, Demokrat Parti Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u ağırladı. Aslında programı izlerken hiç beklentim yoktu, tipik muhalefet çizgisi göreceğimizi zannediyordum. Hem Enginyurt, hem de Uysal, oldukça bilenmiş halkın nabzına göre şerbet üslubuyla başladı veryansın etmeye. Hele Milletvekili Cemal Enginyurt bir konuştu ki! Onlar ne sözlerdi öyle?!

Parti binası açılışı adı altında toplanan partililer adeta bir miting havası yaşattı.  Başta az sayıda katılımcı vardı, Milletvekili Enginyurt mikrofonu eline almasıyla bir kıyamettir koptu gidiyor. Alkışlar, tezahüratlar bir anda yıkıldı ortalık. Onlar nasıl sözlerdi öyle azizim! Ne şerefsizi kaldı, ne hırsızı ne de domuzu. Bir Milletvekiline göre fazla cesurca sözler kullandı Enginyurt, hoş Enginyurt mikrofonu eline aldığında her zaman böylede diyor insan.

Hatırlarsınız geçmişte MHP'de siyaset yapan ve ihraç edildikten sonra Demokrat Parti'ye geçmişti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt. Açılışı düşünüyorum da bir zamanlar kol kola olduklarına da laf söylemekten de geri durmadı kendileri. Herkese  hiç acımadan gönderdi lafları. Bu eleştiriler doğru mudur yanlış mıdır tartışılır. Parti üyelerinin ilgisini çekmiş olacak ki sözleri  büyük alkışlarla sonuçlandı konuşması. 

Programa katılanların konuşmalarından duydum, Milletvekilinin konuşması, Başkanı bastırdı diyorlardı. Haklı olabilirler mi diye bir düşündüm. Başkan Uysal'da AK Parti'yi topa tuttu adeta. Ama bunu daha sakin bir dille anlattı diyelim. Herkes eleştiri yapabilir, yada kendi doğrularını anlatabilir. İşin içine hakaretvari sözler girince daha çok dikkat çekiyor demek  ki.

Başkan Uysal; "Türkiye bir  kravatlı soyguna muhatap oldu" diyerek dikkatleri çok üstüne çekemedi mi acaba?  "Para beş tane şerefsizden millete kalmıyor " diyen Enginyurt daha çok alkış aldı. Herkesin kendi doğruları var ve bu doğruları ifade etme şekilleri de kendilerine ait. İşin içine ağır sözler girince hoş oluyor mu bir düşünüyor insan.

Öte yandan, AK Parti hala bir cevap vermedi. Bu konuda Ak Parti İlçe yönetimi partilileri tarafından oldukça eleştiri almasına rağmen hala sessiz.. Ondan öncesin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamıştık,  hoş orada Demokrat Partisi kadar ağır sözler kullanılmadı ama yine de insan bir soruyor neden bu sessizlik diye.

Birileri bir şey söylemezse, bu ağır ithamların sonu gelmez. Herkes iktidara haklı sebeplerle ağır eleştirilerde bulunuyor, AK Partililerin sükutu diyecek sözleri olmadığından mı? Yoksa itidalli olmak lazım diyerek mi susuyor zamanla göreceğiz.
 

Bu yazı toplam 14018 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ÇAĞLA CANBAZ Arşivi
SON YAZILAR