'MUHALEFET ÇIĞIRTKANLIK YAPIYOR!'

'MUHALEFET ÇIĞIRTKANLIK YAPIYOR!'

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, son günlerde ülke gündemini meşgul eden cinsel istismar önergesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzenlemenin mağdurların mağduriyetini gidermek adına yapıldığını aktaran Milletvekili Eldemir,"Muhalefet çığırtkanlık yapıyor" ifadelerini kullandı. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, cinsel istismar önergesine ilişkin, “Bu düzenleme aile müessesi kurulmuş olan, yani evlilik müessesesi gerçekleşmiş olan mağdurların mağduriyetini gidermek adına yapılmıştır” dedi. AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, bir restoranın açılışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 44 yaşında olduğunu ve kendi jenerasyonundaki kişilerin anne babalarının tamamının neredeyse 18 yaşından önce evlendiğini söyleyen Eldemir, “Kendi annelerinize, babalarınıza, büyüklerinize sorun. Şu anda bu durum suçtur. Kabul edilmesi yani yasa çıkartılırken 18 yaşından önceki evliliklere karşı gelinmiştir. Ama burada bunu istismar ederek fiili olarak sanki tecavüzde bulunmuş, zor kullanmış, şuur etkileyici hareketlerle cinsel taciz yapmış insanlara yönelik bir çalışma değildir. Bu tamamen karşılıklı rıza ile yapılmış evliliklerde aile bütünlüğünün sağlanması adınadır. Burada muhalefet bir çığırtkanlık yapıyor. Bizim kızların eğitimi konusunda, kız çocuklarının erken yaşta evlenmemesi gerektiği konusunda yaptıklarımız belli. Biz Haydi Kızlar Okula Kampanyası'nı başlattık. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarttık. Kız çocukları zaten 12 yıllık eğitimi tamamladıkları zaman 18 yaşına erişmiş oluyor. Burada yapılan tamamıyla siyasi istismardır. Hadisede cinsel istismar, çocuk istismarı yoktur. Burada tecavüzcüye iltimas tanımak yoktur. Bu tamamen yasadan kaynaklı 18 yaş öncesi evliliklerde erkeğe tacizci, kadına da cinsel istismara uğramış çocuk olarak tariflenmesinden kaynaklıdır. Bu da şöyle bu evliliği yapmışlar, nikahlarını kıyamamışlar. Gitmiş çocuk sahibi olurken hastanede şu anda evli olmaman gerekir ama hamilesin. Tutmuş kamu davası açılmış. Bu durumda da erkeği tacizci diye tutuklamışız. Kızın anne babasını da tacize yardım ve yataklık ediyor diye tutuklamışız. Biz bu durumun onun önüne geçmek adına Türkiye’de 3 bin küsür tane kurulmuş aile müessesinde kadın erkek birlikteliğini sağlamak adına böyle bir şey yapıyoruz. Bu yasaya da el kaldırdık, inanarak kaldırdık, doğru olduğunu düşünerek kaldırdık” dedi.

'ÇOCUK YAŞTA EVLİLİKLER OLMASIN DİYE MÜCADELE VERİYORUZ'

Kendilerinin çocuk yaşta evlilikler olmasın diye bir mücadele verdiklerini anlatan Eldemir, “Ama bu mücadeleyi verirken de toplumun örflerine, adetlerine, bölgelerde yaşanan olaylara duyarsız kalamayız. Buradaki mesela meşru yollardan yapılmış evliliğin, nikah akdi tesis edememiş olduğumuz evliliklerin bu vesileyle şöyle düşünün iki genç birbirini sevmiş, ailelerin rızasını almışlar beraber düğün yapmışlar. Ondan sonra aradan bir süre geçmiş bu tespit edilmiş. Kadını bir kenara bırakmışsınız, erkeği hapse atmışsınız. Olayın özeti bu. Biz burada şunu istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda giderek Türkiye’de eğitim yaşı yükseldikçe, kızlar okula gittikçe, çocuk evliliklerini azaltmak yönünde zaten ciddi anlamda bir mücadelemiz var” diye konuştu. 

'TECAVÜZCÜ İFADESİNİ KULLANMAK DOĞRU DEĞİL'

Milletvekili Eldemir, Bilecik'te veya Türkiye genelinde 18 yaş altında evlilik yapmış birçok insan olduğunu söyledi. Eldemir sözlerine şöyle devam etti:

“Barlarda bir takım 16 yaşındaki, 18 yaş altındaki kız çocuklarını sahneye çıkartacaksınız. Bunun adı kızları korumak olacak veya kızlı erkekli aynı evde kalmalarını meşru göreceksiniz. Öbür taraftan da diyeceksiniz ki ailelerin rızası olan kızların evliliğine hayır diyeceksiniz. Buna tecavüzcü ifadesini kullanmak doğru değil” dedi.

“Bu konuda Cumhuriyetçi Halk Partisi’nin iki milletvekili ciddi anlamda destek anlamında geldiler yanımıza” diyen Eldemir, “Romanlar'da biliyorsunuz 18 yaş altı evlilik çok. İzmir Milletvekili bir tanesi Özcan Bey, bir tanesi de Afyon Milletvekili Burcu Hanım. Bunlar bu kanunun çıkmasıyla ilgili zaten bu yasanın düzeltilmesiyle ilgili ciddi anlamda talepte bulunuyorlar. Aynı talep bize de geliyor” şeklinde konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum