MUHALEFET KAR-ÇET´E ŞERH KOYDU

MUHALEFET KAR-ÇET´E ŞERH KOYDU

İl Genel Meclisi´nin Ocak ayı mesaisini meşgul eden Osmaneli´neki KAR-ÇET firmasına ait kum ocağıyla ilgili kördüğüm çözüldü.

 

İl Genel Meclisi'nin Ocak ayı mesaisini meşgul eden Osmaneli'neki KAR-ÇET firmasına ait kum ocağıyla ilgili kördüğüm çözüldü.
Geçtiğimiz günlerde denetlenen firmanın komisyon raporları Mart ayı 4. birleşimine geldi. Komisyonda bulunan muhalefet üyeleri raporlara şerh koyarken, mecliste oylanan raporlar Ak Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.
İl Genel Meclisi Ocak ayı birleşimlerine Osmaneli Sakarya havzasında bulunan Kar-Çet kum ocağının denetlenip denetlenmediği, komisyonların firmaya gidip gitmediği tartışmaları damga vurmuştu.
Meclis üyeleri, konuyla ilgili bir çok iddia ortaya atarken, komisyonların ocağa gidip gitmediğiyle ilgili kesin bir sonuca varamamışlardı. Ocak ayı birleşimleri sonunda komisyonların firmaya gidip gitmeyeceğiyle ilgilide bir karar alınamazken, tartışmalar içinden çıkılamaz bir hale gelmişti.
İl Genel Meclisi'nde yaşanan bu gelişmeleri 'Ayıkla pirincin taşını' başlığı ile kamuoyuna duyurmuştuk. Gelinen süreçte, Osmaneli'nin Selimiye Köyü'nde faaliyet gösteren KAR-ÇET firmasına Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri giderek incelemede bulundu.
İnceleme sonucunda oluşan raporlar İl Genel Meclisi Mart ayı 4. birleşimine gelerek, okundu. Komisyonlar Kar-Çet firmasının incelendiği, tescil dışında kalan yerlerde yıkılmalar olduğu, mera ve tarımsal arazilere hiç bir zarar vermediği rapor edildi. Raporda ayrıca firmanın DSİ tarafından belirlenen eksikliklerinin de giderildiği, 6 ayda bir İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Sakarya Nehrin'de bulunan bütün kum ocaklarıyla ilgili meclise bilgi verilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonlarda bulunan muhalefet üyeleri ise raporlara ihale şartnamesine uygun çalışma yapılmadığından dolayı şerh koydu.
Muhalefet üyelerinin şerh koyduğu raporlar mecliste oylamaya sunuldu. Ak Parti gurubu raporlara "kabul" yönünde oy kullanırken, CHP ve MHP'li meclis üyeleri ise el kaldırmadı. Meclis Başkanı Serkan Yıldırım'da komsiyon raporlarının oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.